Tην άποψή του ότι η ΑΕΚ θα πρέπει να επενδύσει στον Γκουστάβο Πογέτ εξέφρασε ο Δημήτρης Κολοβέτσιος, σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Sport FM.

Ο ένας εκ των τριών αρχηγών της Ενωσης αναφέρθηκε στο νέο προπονητή της ομάδας λέγοντας: «Είναι ένας απαιτητικός προπονητής. Του αρέσει πολύ η πειθαρχία. Θέλει να έχει εναλλακτικά πλάνα μέσα στο παιχνίδι, το είδαμε και χθες που παίξαμε με δύο επιθετικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σιγά-σιγά περνά τη φιλοσοφία του στην ομάδα και δείχνουμε καλύτερο πρόσωπο. Στα man-to-man, στις στημένες φάσεις, στις μονομαχίες που πάμε να δώσουμε έχει μια αγγλική νοοτροπία. Θέλει να είμαστε πιο επιθετικοί σε αυτό το κομμάτι. Πριν τα παιχνίδια κοιτά να μας έχει προετοιμασμένους.

Στις ομιλίες του μας γεμίζει με θάρρος και κουράγιο και πως μπαίνοντας στο γήπεδο λέει να πηγαίνουμε μόνο για τους τρεις βαθμούς. Γενικά οι ομιλίες του είναι πολύ έντονες. Του αρέσει να πειραματίζεται με την ομάδα και να έχει διαφορετικούς τρόπους προσέγγισης του παιχνιδιού».

Συγκρίνοντας τον Πογέτ με τον προκάτοχό του, Τραϊανό Δέλλα, είπε: «Ο κ. Δέλλας ήταν περισσότερο της κατοχής και της υπομονής. Ο κ. Πογέτ είναι πιο απαιτητικός, θέλει οι ρυθμοί να ανεβαίνουν κατακόρυφα. Είναι πάνω-κάτω της ίδιας φιλοσοφίας όμως. Και ο κ. Πογέτ ζητά να έχουμε εμείς την μπάλα στα πόδια μας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για τους στόχους της ΑΕΚ, ενώ η σεζόν οδεύει πλέον στα μισά: «Κακά τα ψέματα θα ήταν πολύ δύσκολο από την πρώτη χρονιά να πάμε για πρωτάθλημα. Θεωρώ όμως πως το πλάνο έχει πετύχει, είμαστε στη δεύτερη θέση κι αν συνεχίσουμε έτσι και διεκδικήσουμε το Κύπελλο η χρονιά θα είναι πετυχημένη.

Η κάλυψη της διαφοράς με τον Ολυμπιακό είναι πολύ δύσκολο να γίνει. Θα πρέπει να επικεντρωθούμε όμως στην ομάδα μας για να πετύχουμε κάτι καλό. Η δεύτερη θέση είναι ένας ρεαλιστικός στόχος, αλλά και η κατάκτηση του Κυπέλλου».

Ο 24χρονος Λαρισαίος είναι πλέον αναντικατάστατος στην θέση του κεντρικού αμυντικού. Είπε ότι δεν έχει προτίμηση όσον αφορά τον παρτενέρ του, αφού ο καθένας έχει τα δικά του πλεονεκτήματα: ένας είναι δυνατός (Λαμπρόπουλος), ένας πιο τεχνικός (Τζανετόπουλος) και ένας πιο έμπειρος (Αρθο).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέχρι πριν από λίγες εβδομάδες, όμως, υπήρχε η αντίληψη ότι η ΑΕΚ έπρεπε να προχωρήσει σε απόκτηση σέντερ μπακ. «Δεν πρέπει να το εισπράττουμε αρνητικά. Στην ΑΕΚ είμαστε, οι απαιτήσεις είναι πολύ υψηλές και πρέπει σε κάθε αγώνα να αποδεικνύουμε πως μπορούμε να σταθούμε σε αυτή την ομάδα» υπογράμμισε ο Κολοβέτσιος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης