Συνολικά 16 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και έξι τραυματίστηκαν έπειτα από επίθεση αγνώστων με βόμβες μολότοφ σε εστιατόριο στο Κάιρο.

Αιγύπτιος αξιωματούχος δήλωσε ότι δράστης της επίθεσης είναι ένας εργαζόμενος που είχε απολυθεί από το εστιατόριο που βρίσκεται στη συνοικία Αγκούζα, στο κέντρο της αιγυπτιακής πρωτεύουσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από την επίθεση προκλήθηκε μεγάλη πυρκαγιά στο κτίριο, απ΄όπου αναδύεται ακόμη ένα πυκνό σύννεφο καπνού.Τα θύματα κάηκαν ζωντανά ή πέθαναν από την εισπνοή καπνών μέσα στο κτίριο. Το εστιατόριο, που είναι και ντισκοτέκ, βρίσκεται σε υπόγειο το οποίο δεν έχει έξοδο διαφυγής, σύμφωνα με τους αξιωματούχους.

Ισλαμιστές μαχητές έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις με βόμβες και πυροβολισμούς στην Αίγυπτο. Οι περισσότερες έχουν σημειωθεί εναντίον μελών των υπηρεσιών ασφαλείας από τότε που ο στρατός ανέτρεψε τον ισλαμιστή πρόεδρο Μοχάμεντ Μόρσι, ηγετικό στέλεχος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας το 2013 έπειτα από μαζικές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για την άσκηση της εξουσίας του.

Φωτογραφίες από τον τόπο της επίθεσης που δημοσιοποίησε το δίκτυο Youm7.com:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης