Τεράστια προβλήματα προκλήθηκαν χθες νωρίς το πρωί στον Δήμο Κάστρου Κυλλήνης από τη δυνατή νεροποντή και την έντονη χαλαζόπτωση που έπληξε την ευρύτερη περιοχή.

Οι πολίτες έκπληκτοι παρακολουθούσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα, χωρίς να μπορούν να τα αντιμετωπίσουν, αφού τα πάντα χθες το πρωί είχαν «παγώσει» και το μόνο που προσπαθούσαν ήταν να γλιτώσουν τους εαυτούς τους. Συγκεκριμένα, ο ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου στην Κυλλήνη κ. Χρήστος Κόλλιας δήλωσε χαρακτηριστικά: «Έγινε πανικός. Άρχισε να βρέχει ασταμάτητα και να φυσάει πολύ δυνατά.
 
Παράλληλα άρχισε και έντονη χαλαζόπτωση και μέσα σε λίγα μόλις λεπτά πλημμυρίσαμε. Πρώτα πλημμύρισαν οι δρόμοι και αμέσως μετά άρχισε το νερό να αναβαίνει απειλητικά. Χωρίς να καταλάβουμε τι γίνεται, το νερό πέρασε στο κατάστημά μου. Πρόλαβα να βγάλω έξω δύο πελάτες που είχα και να τους βάλω στο αυτοκίνητό τους, ενώ στη συνέχεια εγώ, για να σωθώ, ανέβηκα σε έναν πάγκο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μείναμε έκπληκτοι από την κακοκαιρία. Το χαλάζι ήταν σαν καρύδι και είχαμε να δούμε τόσο ακραία καιρικά φαινόμενα από το 2002 που είχαν σημειωθεί πάλι σοβαρά προβλήματα. Τώρα δεν ξέρουμε τι θα κάνουμε για τις ζημιές. Κάνουμε έκκληση στις αρμόδιες υπηρεσίες να μας βοηθήσουν, γιατί καταστραφήκαμε!».

Ο δήμαρχος Κάστρου, Γιώργος Μπούρμπουλας, τόνισε: «Αμέσως κάναμε αναγγελία στον ΕΛΓΑ και από σήμερα οι πληγέντες πολίτες μας μπορούν να προσέρχονται στο Δημαρχείο για να υποβάλουν τις δηλώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν».

Πηγή: protinews.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης