Η αλλοπρόσαλλη πολιτική της Ευρώπης, η οποία, εναρμονιζόμενη πλήρως με τις υπερατλαντικές επιταγές, επεξέτεινε τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, υποστηρίζει δημοσίευμα της ιστοσελίδας RBTH (Ρωσία κάτω από τα πρωτοσέλιδα).

Ακόμη και δημοσίευμα του TIME, υποστηρίζει ότι o Βλαντίμιρ Πούτιν, επιμένει πως «δεν υπάρχει εναλλακτική λύση στο ουκρανικό από την υλοποίηση των συμφωνιών του Μίνσκ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Γερμανίας, Μάρτιν Σέφερ, αυτές τις μέρες η Ε.Ε. αποφασίζει να συνεχίσει τις κυρώσεις «που επιβλήθηκαν αναφορικά με τη συμπεριφορά της Ρωσίας στην ανατολική Ουκρανία…».

Τι κι αν πριν από ένα μόλις μήνα, στο Παρίσι, οι ηγέτες Γερμανίας και Γαλλίας, στο αποκαλούμενο «κουαρτέτο της Νορμανδίας», στο οποίο μετέχουν και οι πρόεδροι της Ρωσίας και Ουκρανίας, επισήμαναν στον Ουκρανό πρόεδρο του πως «η αναβλητικότητα του Κιέβου έχει την ευθύνη για την καθυστέρηση της υλοποίησης των συμφωνιών του Μίνσκ και για του πρότειναν να αποφασιστεί η συνέχιση της ισχύος των συμφωνιών και το 2016.

Στο Παρίσι, Γερμανίας και Γαλλία αποδέχτηκαν ότι η μη υλοποίηση του Μίνσκ οφείλεται κατά κύριο λόγο στο Κίεβο έτσι λοιπόν η όποια σύνδεση με τη συνέχιση των κυρώσεων δεν είναι επίκαιρη, τονίζει διπλωματικά ο εκπρόσωπος του ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ελληνική φράουλα βαφτίστηκε τουρκική

Να σημειωθεί πως στο διάστημα εφαρμογής των κυρώσεων, η Ε.Ε. συνολικά, από τις απαντητικές κυρώσεις που αναγκάστηκε να επιβάλλει η Ρωσία, είχε απώλειες ύψους 8,5 δις ευρώ.

Ωστόσο, το νούμερο θα ήταν υπερδιπλάσιο αν δεν είχε αναπτυχθεί ένα γιγάντιο αλισβερίσι στα σύνορα της Λιθουανίας με τη Λευκορωσία. Εκεί χιλιάδες νταλίκες – ψυγεία με φρούτα και λαχανικά κυρίως, μεταβαπτίζονται, αλλάζουν χώρα προέλευσης, φυσικά με το ανάλογο μπαξίσι.

Έτσι, η ελληνική φράουλα π.χ. φτάνει στη ρωσική αγορά ως …τούρκικη, σερβική, λευκορώσικη.

Προοπτικά, συμφέρει τους παραγωγούς και τους εξαγωγείς της Ελλάδας μια τέτοια κατάσταση;

Σύνταξη: Κ. Μπετινάκης
Πηγή: RBTH

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης