Ακόμη μια περίπτωση περίεργων μετεγγραφών βλέπει το φως της δημοσιότητας μέσα από τη zougla.gr. Δέκα φοιτητές από Ιταλικό Πανεπιστήμιο της πόλης Μπάρι βρέθηκαν εν μία νυκτί στο ΑΠΘ, κάνοντας χρήση του προγράμματος Erasmus, τη στιγμή, όμως, που η προβλεπόμενη θέση για το συγκεκριμένο πρόγραμμα στο ΑΠΘ είναι μόλις μία! Οι υπόλοιποι εννέα πώς πήγαν στο τμήμα Ιατρικής του ΑΠΘ;

Το Υπουργείο Παιδείας είναι ήδη ενήμερο, καθώς στην επιστολή που απέστειλε η Επιτροπή Σεισμοπαθών Φοιτητών Άκουιλας, μεταξύ άλλων, ζητεί από το Υπουργείο να της απαντήσει στο εξής: Παρακαλούμε γνωστοποιήστε μας αν τηρήθηκαν τα νόμιμα και το καθεστώς με το οποίο φοιτούν οι ΔΕΚΑ ακόλουθοι πρώην φοιτητές Μπάρι στην Ιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, καθ΄ ότι μόνο ΜΙΑ θέση υπάρχει για το τρέχον έτος στο πρόγραμμα «Έρασμος»: Κ. Σπυριδούλα, Κ. Αικατερίνη, Υ. Ευάγγελος, Π. Πελαγία, Δ. Αντώνιος, Γ. Άρτεμις, Σ. Στέλλα, Μ. Ιωάννα, Χ. Δημήτριος και Α. Ελευθερία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα πλήρη ονόματα των παραπάνω φοιτητών αλλά και των φοιτητών που πρωταγωνιστούν σε προηγούμενα «σκάνδαλα» μετεγγραφών είναι στη διάθεση της zougla. gr.

Τον τελευταίο μήνα η zougla.gr αποκάλυψε τόσο τις παράνομες μετεγγραφές φοιτητών του εξωτερικού σε ελληνικά πανεπιστήμια όσο και άλλες «περίεργες» μετεγγραφές ή μετακινήσεις φοιτητών, οι οποίοι κανονικά θα έπρεπε να σπουδάζουν στο εξωτερικό και όχι στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ή στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

Φαίνεται, όμως, πως κανείς δεν ασχολείται σοβαρά με τα όσα λαμβάνουν χώρα στα ελληνικά πανεπιστήμια. Ούτε οι πρυτάνεις των εν λόγω πανεπιστημιακών σχολών αλλά ούτε και το Υπουργείο Παιδείας, το οποίο έχει ενημερωθεί τόσο από τη zougla.gr όσο και από τις καταγγελίες άλλων φοιτητών για τα «παραθυράκια» που χρησιμοποίησαν οι συμφοιτητές τους και βρέθηκαν από τη μια ημέρα στην άλλη στα ελληνικά πανεπιστημιακά έδρανα.
Αντί λοιπόν τόσο το κράτος όσο και οι επικεφαλής των πανεπιστημίων να λάβουν δράση και να βάλουν ένα τέλος σε όλες αυτές τις μετακινήσεις, βλέπουμε να συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Το Υπουργείο Παιδείας και οι Πρυτάνεις ασχολούνται με την κατάργηση του ασύλου και τη βάση του 10, τη στιγμή που τα πανεπιστήμια έχουν γίνει «μπάτε σκύλοι αλέστε».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όποιος θέλει, αρκεί να έχει το κατάλληλο κονέ, βαφτίζεται φοιτητής του ΑΠΘ και δεν χρειάζεται να παιδευτεί ιδιαίτερα (όπως άλλοι συμφοιτητές του), προκειμένου να εισαχθεί στο πανεπιστήμιο. Πηγαίνει π.χ. σε ένα Ιταλικό ή Βουλγαρικό πανεπιστήμιο και εν συνεχεία κάνοντας χρήση των προγραμμάτων ανταλλαγής φοιτητών όπως το Erasmus και Visitors ή του νόμου του 3% που επιτρέπει σε άτομα με χρόνιες ασθένειες να εισέρχονται σε οποίο τμήμα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης επιθυμούν, φοιτά κανονικότατα σε ελληνικό πανεπιστήμιο.

Και ερωτάμε:

Ποιος ο λόγος να «σκοτώνονται» στο διάβασμα τόσοι μαθητές, προκειμένου να μπουν στα πανεπιστήμια; Τα καλά οργανωμένα κυκλώματα φαίνεται πως είναι πολύ πιο ισχυρά τόσο από το Υπουργείο Παιδείας όσο και από το νόμο που ρητά απαγορεύει τέτοιου είδους μετεγγραφές. Βέβαια, υπάρχει το «παραθυράκι» του νόμου που τις επιτρέπει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αν αυτό το χάλι συνεχιστεί στα ελληνικά πανεπιστήμια, πόσο ανεξέλεγκτη θα γίνει η κατάσταση;
Όλοι γιατροί θα γίνουμε σε αυτή τη χώρα και μάλιστα με το ζόρι;

Κανονικά, ύστερα από τόσα δημοσιεύματα και άλλες τόσες καταγγελίες, δεν θα έπρεπε να έχει παρέμβει εισαγγελέας;

Οι υπόλοιποι που μπαίνουν όχι από το πλάι αλλά από τον «ίσιο» δρόμο στα πανεπιστήμια είναι κορόιδα ή μήπως θέλουν να περνούν την εφηβική τους ηλικία με το πρόσωπο κολλημένο σε ένα βιβλίο;

Αυτά για την ώρα, διότι θα επανέλθουμε δριμύτεροι, με έντονο ρεπορτάζ που θα αφήνει έκθετους τόσο τους Πρυτάνεις των εν λόγω πανεπιστημιακών σχολών όσο και το Υπουργείο Παιδείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης