Ο 42χρονος άνδρας που επιτέθηκε στον Silvio Berlusconi αναμένεται να εμφανισθεί σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου. Ο Massimo Tartaglia κατηγορείται ότι προκάλεσε σοβαρά τραύματα σε δημόσιο αξιωματούχο -ποινή που επιφέρει έως και πέντε χρόνια στη φυλακή.

Ο Tartaglia, λέγεται ότι έχει ήδη ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του, την οποία χαρακτήρισε «επιφανειακή, δειλή και παράλογη». «Δεν αναγνωρίζω τον εαυτό μου», είπε ο δράστης, ενώ πρόσθεσε ότι έδρασε μόνος του, χωρίς πολιτική καθοδήγηση».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αντίθετα, προμελετημένη χαρακτηρίζει ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Roberto Maroni την επίθεση του 42χρονου στον Ιταλό πρωθυπουργό καθώς όπως είπε, ο δράστης εδώ και καιρό εξέφραζε αρνητικά συναισθήματα για τον Cavaliere.

Ο 42χρονος, που έχει ιστορικό ψυχικών διαταραχών, χτύπησε με ένα souvenir, που απεικόνιζε τον καθεδρικό ναό του Μιλάνου, το πρόσωπο του Silvio Berlusconi. Ο 73χρονος πρωθυπουργός υπέστη κάταγμα στη μύτη, έσπασε δύο δόντια και ένα βαθύ κόψιμο κάτω από το αριστερό του μάτι.

Ο γιατρός του Alberto Zangrillo είπε ότι μπορεί να μείνει και τρίτη μέρα στο νοσοκομείο. «Η κατάστασή του είναι σταθερή, αλλά απαιτεί διαρκή προσοχή», είπε ο Zangrillo και πρόσθεσε ότι δεν θα γυρίσει στη δουλειά για τις επόμενες 10 ημέρες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την ίδια ώρα, πολιτικοί αναλυτές λένε ότι το περιστατικό αυτό θα ωφελήσει τον Berlusconi στις δημοσκοπήσεις, καθώς ο κόσμος θα θέλει να του συμπαρασταθεί. Επίσης, αυξημένη είναι και η εμπορική κίνηση στο Μιλάνο, αφού ορδές τουριστών συρρέουν για να δουν από κοντά το μέρος της επίθεσης, αλλά και να αγοράσουν μικρούς καθεδρικούς ναούς.

Διαβάστε επίσης:
Παραμένει στο νοσοκομείο ο Berlusconi, 15 Δεκεμβρίου 2009, 05:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης