Παρακολουθήστε βίντεο με τις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών πριν την κρίσιμη ψηφοφορία για τα προαπαιτούμενα στη Βουλή.

Μεϊμαράκης (ΝΔ):

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι προτάσεις της κυβέρνησης», ανέφερε κατά την ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Βαγγέλης Μεϊμαράκης και ζήτησε από την κυβέρνηση να μην καλλιεργεί τη σύγχυση, «ότι τα ψήφισε και η Νέα Δημοκρατία».

«Εάν τα είχαμε ψηφίσει δεν θα χρειαζόταν να τα φέρετε στη Βουλή», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας έκανε λόγο, για «νεοφιλελεύθερη και ανάλγητη αριστερά» που μετατρέπει τις συντάξεις σε φιλοδωρήματα, μειώνει τα επιδόματα του πετρελαίου θέρμανσης και «βγάζει για πρώτη φορά στο σφυρί την πρώτη κατοικία» ενώ εκτίμησε, ότι έρχεται «ο πιο βαρύς χειμώνας».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναφερόμενος ιδιαίτερα στο θέμα της πρώτης κατοικίας, είπε ότι η Νέα Δημοκρατία προστάτευσε τους πολίτες την περίοδο της κρίσης και δεν υπήρξε ούτε ένας πλειστηριασμός.

«Σήμερα όμως χιλιάδες πολίτες κινδυνεύουν», πρόσθεσε και ανέφερε ως παράδειγμα ότι σύμφωνα με το σχέδιο νόμου, «ένας άγαμος με εισόδημα 680 ευρώ το μήνα δεν προστατεύεται και ένα νοικοκυριό με εισόδημα 1.700 ευρώ το μήνα, χάνει το σπίτι του».

Συνεχίζοντας κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για ανακόλουθη πολιτική και ανέφερε ότι όταν ήταν στην αντιπολίτευση υποσχόταν «Σεισάχθεια» και ζητούσε από τους δανειολήπτες να μην πληρώνουν τις δόσεις τους.

Λεβέντης (Ένωση Κεντρώων):

«Η Ένωση Κεντρώων δεν μπορεί να ψηφίσει αυτό το νομοσχέδιο γιατί, όπως λένε και τα ίδια τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προϊόν εκβιασμού. Εμείς δεν θα δώσουμε ψήφο σε καμία κυβέρνηση αν δεν έχουμε απάντηση στα 9 σημεία που έχουμε δώσει στο πρωθυπουργό για την ανασύνταξη της χώρας».

«Ο Τσίπρας κορόιδευε τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι δανειστές αποκλείουν το κούρεμα του χρέους, αλλά εξετάζουν την επιμήκυνση» τόνισε από το βήμα της Βουλής.

Γεννηματά (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ):

Για «αναλγησία» κατηγόρησε την κυβέρνηση η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, η οποία – με αιχμή το νομοσχέδιο για το τρίτο πακέτο των προαπαιτούμενων – είπε πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι η κυβέρνηση που με συνοπτικές διαδικασίες θα ξεσπιτώσει τον κόσμο.

«Θα πρέπει να παραδεχτούμε ότι ήσασταν καλοί στο να πουλάτε» και τώρα καλύτεροι στο να ξεπουλάτε. Πουλήσατε ψεύτικα λόγια και “πρώτη φορά αριστερά” και σήμερα ξεπουλάτε την ελπίδα. Πουλήσατε δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση και ο κόσμος εισπράττει φόρους, εξώσεις και απελπισία. Αυτό δεν είναι Αριστερά. Είναι μια κυβέρνηση συμβιβασμένη που τα δίνει όλα» είπε η κ. Γεννηματά απευθυνόμενη προς τα κυβερνητικά έδρανα.

Θεοδωράκης (Ποτάμι):

Με σκληρή γλώσσα απευθύνθηκε στην κυβέρνηση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατά τη διάρκεια της ομιλίας στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο επικεφαλής του Ποταμιού αναφέρθηκε εκτενώς στις προεκλογικές υποσχέσεις του κυβερνώντος κόμματος, κάνοντας λόγο για «ψέματα και κλισέ».

Κουτσούμπας (ΚΚΕ):

«Μια ακόμα παρτίδα αντιλαϊκών προαπαιτούμενων που συμφωνήθηκαν ανάμεσα στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ και τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών και διεθνών οργανισμών και συμμαχιών του κεφαλαίου» χαρακτήρισε το πολυνομοσχέδιο ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας στην Ολομέλεια του Σώματος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης