Το καθημερινό άγχος της κάθε μαμάς είναι η σωστή διατροφή του παιδιού της. «Έφαγε, δεν θέλει να φάει, καίει το φαγητό; ». Εσείς προσπαθήστε την ώρα του φαγητού η όλη διαδικασία να είναι ευχάριστη και διασκεδαστική, ώστε το παιδί να μην συνδυάζει την ώρα του φαγητού με κάτι δυσάρεστο.

Πρέπει όμως και εσείς να φροντίζετε για την ασφάλεια του παιδιού κατά την διάρκεια της προετοιμασίας του φαγητού αλλά και του σερβιρίσματος. Πριν ετοιμάσετε και σερβίρετε το φαγητό του παιδιού, θα πρέπει να πλένετε πάντα πολύ καλά τα χέρια σας. Να πλένετε τα φρούτα και τα λαχανικά πολύ προσεκτικά. Εάν τα φρούτα δεν είναι βιολογικής καλλιέργειας, είναι προτιμότερο να τα ξεφλουδίζετε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κρέας, το κοτόπουλο και το ψάρι θα πρέπει να είναι πολύ καλά μαγειρεμένα. Επίσης, μην κόβετε τα λαχανικά σε επιφάνειες όπου έχετε ακουμπήσει νωρίτερα ωμό κρέας. Ακόμη, το φαγητό του πρέπει να είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος και όχι πολύ ζεστό. Μπορείτε πριν το σερβίρετε, να το δοκιμάσετε εσείς. Τέλος αποφύγετε να ζεσταίνετε τα γεύματα του σε φούρνο μικροκυμάτων, γιατί μπορεί να μην ζεσταθούν ομοιόμορφα και να καίνε σε κάποια σημεία.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης