Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε σφοδρές συγκρούσεις που σημειώθηκαν στην πόλη Βεγγάζη της Λιβύης ανάμεσα σε δυνάμεις που συνδέονται με την επίσημη κυβέρνηση και τζιχαντιστές του Ισλαμικού Χαλιφάτου, ανακοίνωσε σήμερα στρατιωτικός διοικητής.

Ένοπλες συγκρούσεις και αεροπορικοί βομβαρδισμοί ξέσπασαν την Τρίτη μεταξύ της ισχυρής πολιτοφυλακής — τον Λιβυκό Εθνικό Στρατό (LNA)– υπό τη διοίκηση του απόστρατου Λίβυου στρατηγού Χαλίφα Χαφτάρ και τζιχαντιστές που συνδέονται με το Ισλαμικό Χαλιφάτο, δήλωσε στο Reuters ο στρατιωτικός εκπρόσωπος Μιλάντ Ζουέι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Βεγγάζη έχει εμπλακεί σε ένοπλες συγκρούσεις εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο. Είναι ένα από τα μέτωπα που πολυμέτωπου πολέμου ανάμεσα σε δύο αντίπαλες κυβερνήσεις–την επίσημη στα ανατολικά και την αυτοανακηρυχθείσα που ελέγχει την Τρίπολη– καθώς και στις ένοπλες οργανώσεις που πρόσκεινται στη μία και στην άλλη.

Τέσσερα χρόνια μετά την ανατροπή του Μουαμάρ Καντάφι η Λιβύη δεν διαθέτει ακόμη εθνικό στρατό. Οι δύο αντίπαλες κυβερνήσεις διαθέτουν πιστές σε αυτές δυνάμεις, αλλά αυτές συχνά αναφέρονται πρώτα σε περιφερειακούς ή τοπικούς διοικητές ή στους αρχηγούς των φυλών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης