Αμερικανοί ερευνητές διαπίστωσαν ότι μία και μόνο ερώτηση είναι αρκετή ώστε να διαπιστωθεί εάν ένα άτομο έχει λιγότερο ή περισσότερο έντονες ναρκισσιστικές τάσεις.

Σύμφωνα με τη σχετική μελέτη η απάντηση στην ερώτηση αυτή δείχνει με εξαιρετική ακρίβεια εάν το άτομο εμφανίζει τα τυπικά χαρακτηριστικά του ναρκισσιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε ποιο βαθμό συμφωνείτε με τη δήλωση ‘Είμαι ναρκισσιστής;’»

«Τα άτομα που είναι διατεθειμένα να παραδεχθούν ότι είναι πιο ναρκισσιστές από άλλους πιθανότατα είναι πράγματι πιο ναρκισσιστές», αναφέρει σε σχετικό δελτίο τύπου ο Μπραντ Μπούσμαν, καθηγητής Επικοινωνίας και Ψυχολογίας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο του Οχάιο και ένας εκ των συντακτών της νέας μελέτης.

Ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να απαντήσουν στην παραπάνω ερώτηση με βάση μια κλίμακα από το 1 (δεν ισχύει καθόλου για εμένα) έως το 7 (ισχύει πάρα πολύ για εμένα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αποτελέσματα των πειραμάτων έδειξαν πως η απάντηση στην ερώτηση ήταν σχεδόν το ίδιο αξιόπιστη στην αξιολόγηση της ναρκισσιστικής προσωπικότητας.

«Οι ναρκισσιστές είναι σχεδόν περήφανοι γι’ αυτό που είναι. Μπορείς να τους ρωτήσεις ευθέως επειδή δεν θεωρούν το ναρκισσισμό αρνητικό χαρακτηριστικό –πιστεύουν ότι είναι ανώτεροι από τους άλλους ανθρώπους και δεν τους πειράζει να το δηλώσουν δημοσίως», δηλώνει ο Μπούσμαν.

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης