Λευτέρης Ξυκομηνός

Η Huawei τα τελευταία χρόνια έχει αλματώδη πρόοδο. Μια εταιρεία με βάση την κινεζική αγορά που εξαπλώνεται τόσο στην αμερικάνικη, όσο και στην ευρωπαϊκή αγορά. Μάλιστα, στα ευρωπαϊκά εδάφη κατάφερε να είναι το δεύτερο μεγαλύτερο όνομα στα smartphone με Λειτουργικό Σύστημα Android. Λογικό άλλωστε, καθώς οι συσκευές της Huawei είναι ελκυστικές, καθώς και αρκετά «δυνατές» σε επεξεργαστική δύναμη. Αυτό ισχύει και με το παραπάνω για το επερχόμενο smartphone-ναυαρχίδα, για το οποίο έχουν διαρρεύσει πληροφορίες. Ο λόγος για το Huawei Ascend Mate 8.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φημολογία δεν έχει αφήσει ξεκάθαρο το τοπίο, όσο αφορά την οθόνη, της οποίας η διάσταση θα είναι στις 5,7 με 6 ίντσες, ενώ η ανάλυση κυμαίνεται μεταξύ 1920 x 1080 και 2560 x 1440 γραμμές. Εκεί που οι φήμες συμφωνούν είναι στη «δύναμη» του Mate 8, που μέλλεται να είναι ιδιαίτερα ισχυρή. Ως κεντρικό τσιπ είναι το «Kirin 950», κατασκευής της Huawei. Πιο συγκεκριμένα, είναι οκτώ πυρήνων (4 ARM A53 στα 1.53Ghz και 4 ARM A57 στα 2.0GHz). Αλλά και πάλι, τα «πηγαδάκια» του Διαδικτύου δεν μπορούν να συμφωνήσουν για το κεντρικό τσιπ, αναφέροντας 4 πυρήνες ARM A57 στα 2.0GHz και 4 ARM A72 στα 2.4GHz. Εκεί που συμφωνούν όμως είναι στο τμήμα γραφικών, το οποίο βασίζεται στο κύκλωμα Mali-T880 MP4. Με πιο απλά λόγια, το νέο Mate 8 αναμένεται να είναι εξίσου ισχυρό όσο και το iPhone 6S (ίσως και δυνατότερο σε απόλυτες μετρήσεις).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, το νέο smartphone θα φέρει 3GB RAM, αν και οι φήμες κάνουν λόγο για δύο διαφορετικές συσκευές, με την μια από αυτές να έχει 4GB RAM. Για την ακρίβεια, η συσκευή των 3GB RAM θα έχει αποθηκευτικό χώρο 32GB, ενώ αυτή των 4GB RAM θα έχει 64GB – και οι δύο όμως θα επεκτείνουν τον αποθηκευτικό χώρο μέσω καρτών μνήμης microSD (έως 128GB).

Περνώντας στις κάμερες, έχουμε πάλι διάσταση φημών. Η βασική κάμερα θα είναι των 20.7 MP (ανάλυση 5376 x 3752), με διπλό φλας, touch focus, αναγνώριση προσώπων, HDR φωτισμό, πανοραμικές φωτογραφίες και λήψη βίντεο 4K στα 30 καρέ/δευτερόλεπτο…ή που θα είναι των 16 MegaPixel. Όπως και να έχει, αυτό που μετράει δεν είναι το πλήθος των MegaPixel για καθαρές και λεπτομερείς λήψεις, αλλά η ποιότητα του αισθητήρα. Όσο αφορά την εμπρόσθια κάμερα, που χρησιμοποιείται κατά κόρον για αυτο-φωτογράφιση (selfie) ή βιντεο-συνομιλίες, θα είναι των 8 MP με δυνατότητα λήψης βίντεο Full HD (1920 x 1080).

Απο πλευράς συνδεσιμότητας, θα υποστηρίζει δίκτυο LTE έως και 300Mbps download / 50Mbps upload, το Wi-Fi υποστηρίζει πρωτόκολλα a/b/g/n/ac, ενώ το Bluetooth είναι 4.1. Επίσης, θα έχει εγγενή υποστήριξη DLNA, Wi-Fi Direct για διαμοιρασμό βίντεο / μουσικής / φωτογραφιών με συμβατές συσκευές (οθόνη, τηλεόραση), ενώ θα λειτουργεί και ως hotspot για διαμοιρασμό σύνδεσης Internet με άλλες συσκευές.

Τέλος, η μπαταρία του Mate 8, κατά δήλωση εκπροσώπου της Huawei, θα επαρκεί για συνεχή λειτουργία επί δύο μέρες – κάτι που μας ακούγεται τρομερά φιλόδοξο για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του smartphone. Το Λειτουργικό Σύστημα του Huawei Ascend Mate 8 θα είναι το νέο Android 6. Η ημερομηνία έλευσης τοποθετείται στα τέλη Νοεμβρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης