Στο σκοτάδι βρίσκονται ακόμα οι έρευνες για την υπόθεση της σύλησης του τάφου και της εξαφάνισης του λειψάνου του τέως προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Τάσσου Παπαδόπουλου. Επίσης, αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα σχετικά με τα κίνητρα της πρωτοφανούς και μακάβριας αυτής πράξης.

Ένα στοιχείο που είναι πιθανό να αποδεχθεί χρήσιμο, είναι ίχνη παπουτσιών, που βρέθηκαν σε διπλανό τάφο, όπου εκτιμάται ότι οι δράστες καθάρισαν τα υποδήματά τους. Η εξαφάνιση του λειψάνου του Τάσσου Παπαδόπουλου κυριαρχεί και σήμερα στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, δύο μέρες μετά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Μάχη», υπό τον τίτλο «Στο σκοτάδι οι έρευνες για την ιεροσυλία», γράφει ότι «άκαρπες απέβησαν οι προσπάθειες της Αστυνομίας να εντοπίσουν τους ιερόσυλους που έκλεψαν τη σορό του Τάσσου Παπαδόπουλου και ότι η Αστυνομία μελετά το ενδεχόμενο οι τυμβωρύχοι να ζητήσουν λύτρα και η ενέργεια να είναι καλά οργανωμένη από την Τουρκία».

Ο «Πολίτης», με τίτλο- ερώτημα «Ποιοι έκλεψαν τη σορό του Τάσσου;», γράφει ότι «ο Υπουργός Δικαιοσύνης δήλωσε ότι ενημέρωσε την οικογένεια του Τάσσου Παπαδόπουλου για όλα τα ενδεχόμενα γύρω από την κλοπή της σορού του και ότι η Αστυνομία αναμένει και δεύτερο γύρο από τους απαγωγείς».

Η «Χαραυγή» αναφέρει ότι «δεν αποκλείεται πίσω από αυτήν την αποτρόπαια πράξη να βρίσκονται εξτρεμιστικά εθνικιστικά στοιχεία που έφθασαν τις τελευταίες ημέρες στην Κύπρο, ενώ εξετάζεται και το ενδεχόμενο να πρόκειται για προβοκάτσια για να προκληθεί ένταση στο εσωτερικό μέτωπο».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης:
Σε βαρύ κλίμα το μνημόσυνο του Τ. Παπαδόπουλου, 12 Δεκεμβρίου 2009, 15:04

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης