Περισσότερες λεπτομέρειες για τη στρατηγική των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν ζητά η γερμανική κυβέρνηση για να αποφασίσει για την αποστολή ή όχι περισσότερων στρατιωτικών δυνάμεων.

Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να διευρύνει τη δύναμη των 4.400 στρατιωτών στο Αφγανιστάν, καθώς οι Ηνωμένες Πολιτείες ζητούν από το Βερολίνο την αποστολή άλλων 7.000 στρατιωτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Βερολίνο θα αποφασίσει για το θέμα αυτό μετά τη διάσκεψη στο Λονδίνο τον επόμενο μήνα, όμως δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η κοινή γνώμη είναι αντίθετη με την αποστολή επιπλέον στρατευμάτων.

«Δεν νομίζω πως στη χώρα μας θέλουμε να δεσμευτούμε στον τομέα της ασφάλειας, αν δεν υπάρχει πρώτα ισχυρή δέσμευση στον πολιτικό τομέα», επισήμανε ο υφυπουργός Άμυνας από το Μπαχρέιν όπου συμμετείχε σε διάσκεψη για την ασφάλεια.

Ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο η Γερμανία να στείλει περισσότερα στρατεύματα στο Αφγανιστάν, αλλά τόνισε πως χρειάζονται περισσότερες πληροφορίες από την Ουάσινγκτον πριν αποφασίσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τέλος δεν διευκρίνισε τον αριθμό των επιπλέον στρατιωτών που θα μπορούσε να στείλει η Γερμανία, απλά αρκέστηκε να δηλώσει πως το Βερολίνο θα συμβάλλει στην εκπαίδευση των Αφγανών αστυνομικών και μελών των δυνάμεων ασφαλείας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης