Κλειστά ήταν παραπάνω από τα μισά καταστήματα του κέντρου της Ξάνθης την Κυριακή 1η Νοεμβρίου, μια από τις Κυριακές, κατά τις οποίες επιτρέπεται η λειτουργία της αγοράς.

Η εικόνα στην κεντρική αγορά ήταν υποτονική, σχετικά καθώς οι περισσότεροι τοπικοί έμποροι προτίμησαν να μην λειτουργήσουν, όπως και τις περισσότερες Κυριακές που συμβαίνει κάτι τέτοιο. Ήταν ανοιχτές οι αλυσίδες ρουχισμού, κάποια μεγάλα, κυρίως, τοπικά καταστήματα ένδυσης και υπόδησης καθώς και οι αλυσίδες των μάρκετ, πλην των τοπικών. Κλειστά ήταν και όλα τα καταστήματα της Δημοτικής Αγοράς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πέρα από τις κινητοποιήσεις που διοργάνωσαν διάφοροι πολιτικοί φορείς, είναι γνωστές οι απόψεις των συνδικαλιστικών φορέων για την Κυριακάτικη λειτουργία της αγοράς. Τόσο η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών και Εμπόρων, όσο και ο Εμπορικός Σύλλογος είναι κάθετοι αντίθετοι.

Μάλιστα, όπως σημειώνει ο Πρόεδρος της ΟΕΒΕ Ξάνθης Γ. Μπατζακίδης, το μέτρο αυτό δεν έχει καμία απήχηση, καμία αποτελεσματικότητα και δεν εξυπηρετεί της ανάγκες της αγοράς και της κοινωνίας αλλά κάποιων συγκεκριμένων πολυκαταστημάτων.

ΠΗΓΗ: xanthipress.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης