«Μετά από επτά ανεπιτυχή αποτελέσματα ο ΠΑΣ Γιάννινα επέστρεψε στις νίκες. Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου με υπηρεσιακό τεχνικό τον Ευθύμιο Γεωργούλη επικράτησε με 1-0 του Εργοτέλη στους Ζωσιμάδες, στο πλαίσιο της 14ης αγωνιστικής της Super League, παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Το γκολ που χάρισε το τρίποντο στην ομάδα της Ηπείρου πέτυχε με κεφαλιά στο 30’ ο Κούσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι γηπεδούχοι μπήκαν αποφασισμένοι στο παιχνίδι για τη νίκη. Άλλωστε η δεινή βαθμολογική θέση στην οποία είχαν βρεθεί δεν τους επέτρεπε για περαιτέρω απώλειες.

Οι παίκτες του Ευθύμιου Γεωργούλη πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο αριθμούσαν ήδη στο ενεργητικό τους δύο χαμένες ευκαιρίες με πρωταγωνιστή τον Κοντογουλίδη.

Στην πρώτη φάση μετά από κεφαλιά πάσα του Σαϊτιώτη, ο επιθετικός του ΠΑΣ  βρέθηκε στην «καρδιά» της μεγάλης περιοχής, ωστόσο το σουτ του έστειλε τη μπάλα άουτ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δευτερόλεπτα αργότερα ο Τζανής με σέντρα «σημάδεψε» το κεφάλι του Κοντογουλίδη, η κεφαλιά του οποίου ωστόσο, πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου στο 11′ δημιούργησαν την πρώτη τους ευκαιρία στο παιχνίδι, η οποία όμως δεν μετουσιώθηκε σε γκολ.

Μετά από σέντρα του Ρομάνο ο Βερπακόφσκις έπιασε την κεφαλιά, προλαβαίνοντας στην έξοδο τον Ελευθερόπουλο, όμως η μπάλα δεν του έκανε το… χατίρι, περνώντας άουτ.

Όσο περνούσε η ώρα οι γηπεδούχοι ανέβαζαν την απόδοσή τους και στο 30΄ κατάφεραν να πετύχουν το πολυπόθητο γκολ, όταν μετά από κόρνερ του Μπουχάν, ο Κούσας με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

Πέντε λεπτά αργότερα Ο ΠΑΣ Γιάννινα έχασε κλασική ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του, ωστόσο ο γκολκίπερ του Εργοτέλη, Αθανασίου, απέκρουσε εξαιρετικά σε κόρνερ την καρφωτή κεφαλιά του Σαϊτιώτη, κρατώντας το 1-0.

Ίδιο σκηνικό με το πρώτο ημίχρονο είχαμε και στην επανάληψη.  Ο «Άγιαξ» της Ηπείρου μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και στο 48’ «φλέρταρε»  με το 2-0.

Εντούτοις το σουτ του Κοντογουλίδη από πλάγια αριστερά, αποκρούστηκε από τον τερματοφύλακα των Κρητικών.

Οι φιλοξενούμενοι, παρά το εις βάρος τους σκορ δεν φάνηκαν ιδιαίτερα απειλητικοί, εάν εξαιρέσει κανείς το σουτ του Βερπακόφσκις στο 68΄ και στο 71΄ την κεφαλιά του Μπουντιμίρ από καλή θέση που έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΣ έδωσε χώρο στον αντίπαλό του, οργανώθηκε καλά κάτω από τη μεσαία γραμμή και τελικά πανηγύρισε το σπουδαίο «τρίποντο», που του επιτρέπει να ατενίζει το μέλλον με μεγαλύτερη αισιοδοξία.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θύμιος Γεωργούλης): Ελευθερόπουλος, Σκαρντουέλι, Κούσας, Κώτσιος, Μαϊστόροβιτς, Γεωργιάδης (57΄ Μενδρινός), Μπαλάφας, Μπουχάν (78΄ Ανδράλας), Τζάνης, Σαϊτιώτης, Κοντογουλίδης (79΄ Μιχαλόπουλος)

Εργοτέλης (Νίκος Καραγεωργίου): Αθανασίου, Σασιασβίλι, Ρουμπάκης, Κορδονούρης, Γελαδάρης, Μπέτο, Τσεσνάουσκις, Λεάλ Γκονζάλες (61΄ Μπουντιμίρ), Ορφανός, Ρομάνο (75΄ Φραγκουλάκης), Βερπακόφσκις (69΄ Ογκουνσότο)

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης