Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος την 28η Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκαν εορταστικές εκδηλώσεις στους Βουλιαράτες του νομού Αργυροκάστρου και στην Κλεισούρα Πρεμετής.

Στο στρατιωτικό κοιμητήριο της Κλεισούρας εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στη Νέα Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου στις 10.00 το πρωί και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τους επισήμους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν παρουσία πλήθους κόσμου και στους Βουλιαράτες όπου εψάλη Θεία Λειτουργία στις 08.00 στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου και Δοξολογία στις 12.00.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης.

Ο κόσμος που τίμησε τους πεσόντες του ’40 ξεπέρασε φέτος στο Βουλιαράτι κάθε προσδοκία! Αξίζει να σημειωθεί πως μάνα και εγγονή πεσόντα ταξιδεύουν από την Κρήτη κάθε χρόνο στο στρατιωτικό κοιμητήριο στους Βουλιαράτες , στην Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως είπε η εγγονή του Χαράλαμπου Κυριακάκη από την Αγία Μαρίνα Χανίων που έχασε τη ζωή του στα βουνά της περιοχής, η μητέρα της έχει κάνει DNA και δεν θα σταματήσουν να προσπαθούν προκειμένου να βρουν τα οστά του δικού τους ανθρώπου που αγάπησε την Ελλάδα περισσότερο και από την ίδια του τη ζωή.

Φέτος μια σημαία μεγάλων διαστάσεων απλώθηκε στο βουνό πάνω από το Βουλιαράτι και ήταν μάλιστα ορατή από την Κακαβιά!

Το «παρών» στις εκδηλώσεις έδωσαν μεταξύ άλλων από την Ήπειρο ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Καψάλης ,η κα Βάσω Μέγα από τον Δήμο Ιωαννιτών , καθώς και ο κ. Γεώργιος Σούρλας που με τον λόγο του για το θέμα των άταφων ηρώων καθήλωσε τους παρευρισκομένους.

Πηγή: epirus-tv-news.blogspot.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης