Την ανάγκη να μην επιβληθεί ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση τονίζει ο αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Τάσος Κουράκης.

«Οφείλει η κυβέρνηση να κάνει ό,τι είναι δυνατόν να μην επιβληθεί αυτός ο φόρος» δηλώνει χαρακτηριστικά ο κ. Κουράκης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 FM.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Δεν πρέπει να φορολογείται το μορφωτικό αγαθό, δεν πρέπει να μπαίνουν καθόλου εμπόδια και δεν πρέπει στην κατάσταση που βρίσκεται η ελληνική οικογένεια αυτήν τη στιγμή να δημιουργούνται πρόσθετα προβλήματα. Και επιπλέον αυτή η επιβολή του 23% θα στερήσει την εργασία από πολλούς εκπαιδευτικούς, που θα αναγκαστούν να απολυθούν, θα κλείσουν ιδιωτικά σχολεία και φροντιστήρια και θα χάσουν άνθρωποι τη δουλειά τους» υπογραμμίζει.

Παράλληλα, επισημαίνει ότι, αν αυξηθεί ο ΦΠΑ και κατά συνέπεια και τα δίδακτρα, πολλοί μαθητές θα στραφούν στα δημόσια σχολεία, γεγονός που θα δημιουργήσει μεγαλύτερα προβλήματα στη λειτουργία τους.

«Αρκετοί γονείς που δεν ανήκουν στην κατηγορία των εύπορων οικογενειών κάνουν ό,τι είναι δυνατόν για να τα στείλουν σε ιδιωτικό σχολείο. Είναι μια πολύ μεγάλη κατηγορία με μεσαία και χαμηλά εισοδήματα, επομένως αυτούς τους ανθρώπους θα τους δημιουργήσεις πάρα πολύ μεγάλο πρόβλημα» προσθέτει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η κυβέρνηση αναγνωρίζει ότι δεν μπορεί να κλείσει το θέμα όπως όπως και κάνει μια προσπάθεια. Θέλω να πιστεύουμε ότι θα βάλουμε ένα χεράκι όλοι, ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε να αποφευχθεί αυτή η επιβολή. Είμαι αισιόδοξος ότι στο τέλος θα τα καταφέρουμε» καταλήγει ο αντιπρόεδρος της Βουλής.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης