Εικόνες αποκάλυψης αντίκρισαν όσοι επισκέφθηκαν το λιμάνι του Λαυρίου, έπειτα από τον ξαφνικό τυφώνα που έπληξε την περιοχή την περασμένη Πέμπτη 22 Οκτωβρίου.

Ένα συνονθύλευμα από στραπατσαρισμένα σκάφη εκτεινόταν μπροστά στα μάτια τους, πεσμένα άτσαλα, με σπασμένα άλμπουρα, με τα ξάρτια τους μπλεγμένα, με ζημιές στα ύφαλα και στα έξαλα από τα χτυπήματα που έφερε το ένα στο άλλο. Ο ανεμοστρόβιλος παρέσυρε συνολικά 60 σκάφη, τα περισσότερα ιστιοπλοϊκά, με τις ζημιές να είναι ανυπολόγιστες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα συνεργεία αποκατάστασης καταβάλλουν μεγάλες προσπάθειες για να επαναφέρουν τα σκάφη στη θέση τους, με ορισμένους ιδιοκτήτες να καταφθάνουν στο χώρο και να παρατηρούν την ανέλκυση των σκαφών ή να ξεκινούν εργασίες επιδιόρθωσης. Αξίζει να σημειωθεί πως η γείτονα Olympic Marine, παρέμεινε ανέπαφη από το πέρασμα του τυφώνα.

Αυτό επιβεβαίωσε και η Dominique, ιδιοκτήτης του ιστιοφόρου Incudine που παραχώρησε συνέντευξη στη κάμερα του Amola, σημειώνοντας πέραν των άλλων πως επρόκειτο για μια φυσική καταστροφή που δεν ήταν δυνατό να προβλεφθεί και να αποφευχθεί.

Πηγή: Amola.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ


Διαβάστε επίσης:
Απίστευτες καταστροφές στο Λαύριο

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης