Πολλαπλός ο στόχος της Ελλάδας στην οικονομία, σύμφωνα με τον πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου από τις Βρυξέλλες επανέλαβε τη θέληση της κυβέρνησης για στροφή σε μία υγιή οικονομία, επισημαίνοντας, συγχρόνως, πως το μεγαλύτερο έλλειμμα της Ελλάδας είναι αυτό της αξιοπιστίας, το οποίο, όμως, χρέωσε στην κυβέρνηση της ΝΔ.

Πιο αναλυτικά, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι έθεσε το θέμα της ελληνικής οικονομίας με αποφασιστικότητα και συγκεκριμένη στόχευση. «Είμαστε αποφασισμένοι για στροφή σε βιώσιμη υγιή οικονομία. θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα, το οποίο είναι δικό μας και το διεθνές περιβάλλον απλώς το οξύνει», ανέφερε, ενώ παράλληλα κατέστη σαφές πως οι βαθιές τομές στην οικονομία θα γίνουν μέσα στο 2010.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όσο για το μείζον ζήτημα της φοροδιαφυγής σημείωσε: «Λίγο αν χτυπήσουμε τα προβλήματα της φοροδιαφυγής και της εισφοροδιαφυγής, έχουμε λύσει το οικονομικό πρόβλημα της χώρας».

Ο κ. Παπανδρέου, πάντως, απέρριψε κατηγορηματικά τα σενάρια λήψης σκληρών μέτρων, όπως το πάγωμα των μισθών:

«Να τελειώσει αυτή η φιλολογία, αν ήμασταν στο χείλος του γκρεμού, θα κόβαμε και στο μισό τους μισθούς, δεν είμαστε εκεί. Δίνω μάχη για να μη φτάσουμε εκεί», πρόσθεσε, ενώ διερωτήθηκε:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο μισθωτός είναι το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας στη χώρα μας ή η μεγάλη σπατάλη;».
Ωστόσο, αίσθηση προκαλεί η κατηγορηματική του θέση ότι δε γνώριζε την πραγματική κατάσταση της οικονομίας προεκλογικά.

«Δεν είχαμε την εικόνα του βάθους του προβλήματος και τη δίνη στην οποία θα πέφταμε, παρά τα όσα λέγονται».

«Έχουμε συστημική διαφθορά, δεν μπορεί να προχωρήσει η οικονομία μας αν δε χτυπήσουμε αλύπητα τη διαφθορά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Παπανδρέου, ενώ τόνισε ότι θα μπει τέλος στη σπατάλη του δημόσιου χρήματος, καθώς «αυτή δημιούργησε την ανομία και την αυθαιρεσία».

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η κυβερνητική πολιτική θα έχει ως βάση τρεις άξονες:

Ενίσχυση και τόνωση της οικονομίας, νοικοκύρεμα του δημόσιου τομέα, στροφή στην πράσινη οικονομία.

Επίσης, ο πρωθυπουργός υπογράμμισε την ανάγκη ευρύτερης συναίνεσης, κάνοντας αναφορά και στους κοινωνικούς εταίρους, ενώ τέλος εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των τριών ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους στη Μαγνησία λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Δήλωσε επίσης συγκλονισμένος για τη σύληση του τάφου του Τάσσου Παπαδόπουλου και έκανε λόγο για «απαράδεκτη, ιερόσυλη, αντίθετη με κάθε ελληνική παράδοση πράξη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης