Άνθρακας αποδείχθηκε η πολυδιαφημιζόμενη ομοψυχία με την οποία οι υποψήφιοι γαλάζιοι πρόεδροι και ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς θα πήγαιναν στη Μαδρίτη στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Η συγκρουσιακή τροχιά που έχει ξεκινήσει από την ήττα στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου δεν μπόρεσε να σταματήσει ούτε στην ισπανική πρωτεύουσα όπου ήταν όλοι μαζί αλλά ο καθένας… χώρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από το σκηνικό αυτό που απέδειξε ότι η εκεχειρία στη ΝΔ ενόψει των εσωκομματικών εκλογών ήταν εικονική, έλειπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς μία ίωση τον κράτησε στην Αθήνα.

Ενδεικτικό είναι το τιτίβισμα του Άδωνι Γεωργιάδη. «Επιστρέφω από Μαδρίτη όπου έκανα τη δουλειά που έπρεπε. Δυστυχώς η πρόσκληση να είμαστε όλοι κλπ ήταν προσχηματική».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης παρακολούθησε χθες καθισμένος δίπλα στη Ντόρα Μπακογιάννη την ομιλία του Bαγγέλη Μεϊμαράκη. Ομιλία στην οποία δεν παρευρέθη ο Αντώνης Σαμαράς επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά τη ψυχρότητα ανάμεσα τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Από τη μία το γεγονός ότι ο πρώην πρωθυπουργός δεν δέχθηκε πρόσκληση από τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ να είναι μέλος της νεοδημοκρατικής αντιπροσωπείας στη Μαδρίτη, από την άλλη η υποψηφιότητα της Ντόρας Μπακογιάννη για θέση αντιπροέδρου στο ΕΛΚ την οποία στήριξε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έχουν προκαλέσει τρικυμία στη σχέση τους.

Μπροστά πάντως στα φώτα των καμερών και τα φλας των φωτογράφων απαθανατίστηκαν σήμερα το μεσημέρι στο Palacio Municipal De Congresos σε ένα σύντομο τετ-α-τετ λίγο πριν από την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΕΛΚ με θέμα : «Η Δημοκρατία δέχεται επίθεση: Η απειλή του λαϊκισμού στις σύγχρονες κοινωνίες».

Ο Άδωνις Γεωργιάδης που διατηρεί καλές σχέσεις με τον Αντώνη Σαμαρά γυρίζοντας στην πατρίδα διαφήμισε επάξια το πολιτικό μέγεθος του Αντώνη Σαμαρά . Έγραψε στο twitter: «Δεν φαντάζεστε πόσο καλά μιλούν οι Ευρωπαίοι για τον Σαμαρά».

Στην ομιλία του Βαγγέλη Μεϊμαράκη δεν πήγε ούτε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Η σχέση των δύο βρίσκεται στον πάγο εδώ και καιρό. Και τα σύννεφα θα πυκνώνουν όσο πλησιάζει η ημέρα της κάλπης καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που προοιωνίζουν ότι Μεϊμαράκης – Τζιτζικώστας θα είναι οι μονομάχοι του δεύτερου γύρου των εσωκομματικών εκλογών στη ΝΔ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης