Kυνική πράξη χαρακτήρισες ο πρώην πρόεδρος της Κούβας Fidel Castro το γεγονός ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama τιμήθηκε με το βραβείο Νομπέλ Ειρήνης την ώρα που κλιμακώνει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν αναπτύσσοντας περισσότερα στρατεύματα.

Ο Castro πρόσθεσε ότι μόλις πριν από δύο μήνες ήταν «θετικό» το ότι ο Obama έλαβε το βραβείο από την επιτροπή που απονέμει τα βραβεία Νομπέλ,απόφαση που είχε καταπλήξει τον Λευκό Οίκο όταν είχε ανακοινωθεί τον Οκτώβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με αξιωματούχο της κυβέρνησης των ΗΠΑ,o Obama θα επιχειρήσει να παρουσιάσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν ως μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας να αποκατασταθεί η ειρήνη όταν παραλάβει το βραβείο στο Όσλο σήμερα Πέμπτη.

Ωστόσο, ο Castro ο οποίος γενικά βλέπει θετικά τον Βarack Obama υπήρξε επικριτικός σε άρθρο του το οποίο δημοσιεύθηκε σε κρατικά ΜΜΕ.

«Γιατί δέχθηκε ο Ομπάμα το βραβείο Νομπέλ όταν είχε ήδη αποφασίσει να συνεχίσει τον πόλεμο στο Αφγανιστάν μέχρι τέλους; Δεν χρειαζόταν να κάνει μια τόσο κυνική πράξη».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών δε λέει κουβέντα για τις εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους, ανάμεσά τους παιδιά και αθώους ηλικιωμένους ανθρώπους, που έχουν σκοτωθεί στο Ιράκ και στο Αφγανιστάν», υπογράμμισε, προσθέτοντας πως η πολιτική που εφαρμόζει η Ουάσινγκτον είναι «η ίδια με εκείνη του Μπους».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης