Τα μέτρα αντιμετώπισης της πρωτοφανούς προσφυγικής κρίσης, όπως αυτά συμφωνήθηκαν από τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων κατά την άτυπη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 23 Σεπτεμβρίου, θα συζητηθούν με τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ και τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ την Τρίτη 6 Οκτωβρίου, στις 9πμ ώρα Γαλλίας. Η ανθρωπιστική κατάσταση των προσφύγων στην ΕΕ και στις γειτονικές χώρες θα αναλυθεί σε ξεχωριστή συζήτηση επίσης την Τρίτη.

Οι ηγέτες της ΕΕ συζήτησαν τους τρόπους αντιμετώπισης των επειγουσών αναγκών των προσφύγων, συμπεριλαμβανομένης της παροχής επιπλέον βοήθειας ύψους 1 δισ. ευρώ στον Οργανισμό των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR) και το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα, της αύξησης των ευρωπαϊκών κονδυλίων για τον Λίβανο, την Ιορδανία και την Τουρκία, και της ενίσχυσης των ελέγχων στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η μετανάστευση θα βρεθεί και πάλι στο επίκεντρο της συζήτησης στη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στις 15-16 Οκτωβρίου.

Με πληροφορίες από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 
Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης