Την πρώτη της νίκη στα προκριματικά του World League σημείωσε η εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης των ανδρών, που επικράτησε της ΠΓΔΜ με 8-6, σε αναμέτρηση για την δεύτερη ημέρα του Β΄ ομίλου της ευρωπαϊκής ζώνης.

Τα οκτάλεπτα:
3-1, 2-2, 1-2, 2-1

Ελλάδα (Δούμπας):
Φλέγκας, Μιράλης 1, Παπαδόγκωνας 1, Βλαχόπουλος, Δελακάς, Γιώργος Φουντούλης, Γιάννης Φουντούλης 1, Ντόσκας 2, Μουρίκης 2, Μιτελούδης, Γούνας 1, Κολόμβος, Τσαλκάνης.

ΠΓΔΜ (Ντόνκοβιτς):
Πέρστινιτς, Μπέλεφ, Ντιμόφσκι, Κριστόχοζιτς 2, Μπόσαντσιτς, Κρέκοβιτς, Λοσκόφσκι, Μπρίκιτς 1, Μιλάνοβιτς, Λάτκοβιτς, Πέτροβιτς, Μπένιτς 3, Γιανέφσκι.

Στο άλλο ματς του ομίλου, η Κροατία ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Ρωσίας στο Ζάγκρεμπ, επικρατώντας 12-7, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη της στον όμιλο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η βαθμολογία (σε 2 αγώνες)
1. Κροατία (21-14) 6
2. Ρωσία (16-18) 3
3. Ελλάδα (14-15) 3
4. Σκόπια (13-17) 0

Οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών

Τάσος Δούμπας (ομοσπονδιακός τεχνικός): «Αξίζαμε τη νίκη. Τα παιδιά αγωνίστηκαν φιλότιμα. Η συμμετοχή μας στο Γουόρλντ Λιγκ θα μας βοηθήσει να γεμίσουμε εμπειρίες. Κρατάμε τη νίκη για λόγους ψυχολογίας για τη συνέχεια. Επίσης, φάνηκε η βοήθεια του Ντόσκα, ο οποίος έδωσε άλλο αέρα και βοήθησε τα παιδιά».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στέβαν Νόνκοβιτς (ομοσπονδιακός τεχνικός ΠΓΔΜ): «Η Ελλάδα είναι καλή ομάδα με παράδοση στο πόλο. Εμείς θα πρέπει να δουλέψουμε περισσότερο για την επόμενη φορά. Το παιχνίδι δεν ήταν ιδιαιτέρως καλό και ποιοτικό, αλλά ήταν σκληρό και δυνατό».

Γιώργος Ντόσκας (διεθνής παίκτης): «Η ομάδα διαθέτει πολλά νέα παιδιά. Μας λείπει η εμπειρία, σιγά-σιγά όμως θα έρθει και αυτή. Υπάρχει θέληση και καταβάλουμε μεγάλη προσπάθεια. Από ματς σε ματς θα γινόμαστε και καλύτεροι. Βασικός μας στόχος είναι η πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα. Κάθε παιχνίδι αυτή τη στιγμή θα πρέπει να το βλέπουμε σαν τελικό, από την άποψη της αυτοπεποίθησης και της διάθεσης. Είμαι εδώ, μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά, ώστε να δουλέψουμε, να βάλουμε τις βάσεις και να ξαναφτάσουμε την Εθνική εκεί που της αξίζει, μεταξύ των κορυφαίων ομάδων στον κόσμο. Θέλει χρόνο, δουλειά, αλλά είμαι αισιόδοξος ότι μπορεί να συμβεί».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης