Ηγέτες από όλο τον κόσμο καλούνται να εγκρίνουν 17 στόχους για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη, στη Γενική συνέλευση του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, στις 25-27 Σεπτέμβρη. Αντιπροσωπεία από την επιτροπή Ανάπτυξης του ΕΚ, βρίσκεται εκεί για να συζητήσει με ένα ευρύ φάσμα αξιωματούχων, εμπειρογνωμόνων και ενδιαφερόμενων μερών, πώς αυτοί οι στόχοι μπορούν να μεταφραστούν σε συγκεκριμένες εθνικές πολιτικές.

Περισσότεροι από 150 ηγέτες από όλο τον κόσμο, αναμένεται να βρεθούν στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, αυτό το σαββατοκύριακο, προκειμένου να εγκρίνουν τους νέους στόχους για τη βιώσιμη ανάπτυξη για την καταπολέμηση της φτώχιας, της ανισότητας και για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης του ΕΚ Linda McAvan (Σοσιαλιστές, Βρετανία), αναμένεται να μιλήσει για το ζήτημα κατά τη διάρκεια του διαλόγου “Προστασία του πλανήτη και καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής”, στις 27 Σεπτεμβρίου.

Στην αντιπροσωπεία του ΕΚ συμμετέχουν επίσης, ο αντιπρόεδρος της επιτροπής Ανάπτυξης Nirj Deva (ΕΛΚ, Βρετανία), ο Davor Ivo Stier (ΕΛΚ, Ουγγαρία), η Teresa Jiménez-Becerril (ΕΛΚ, Ισπανία), η Elly Schlein (Σοσιαλιστές, Ιταλία), ο Arne Lietz (Σοσιαλιστές, Γερμανία), η Beatriz Becerra Basterrechea (Φιλελεύθεροι, Ισπανία) and η Lola Sánchez (Ευρωπαϊκή Αριστερά, Ισπανία).

Ο εισηγητής του ΕΚ Davor Ivo Stier (ΕΛΚ, Ουγγαρία), στη έκθεσή του για την ΕΕ και το παγκόσμιο πλαίσιο ανάπτυξης μετά το 2015 έγραψε ότι:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά από περισσότερα από δύο χρόνια διαβουλεύσεων και διαπραγματεύσεων, 193 αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, θα υιοθετήσουν νέα ατζέντα για τη βιώσιμη ανάπτυξη στη Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ, στη Νέα Υόρκη, που ενσωματώνει και τους τρεις πυλώνες της αειφόρου ανάπτυξης , οικονομία – κοινωνία – περιβάλλον.

Το ΕΚ ήταν ενεργό σε αυτή τη διαδικασία και καθόρισε τη θέση του με το ψήφισμα του Νοεμβρίου 2014, επιμένοντας στην εξάλειψη της φτώχειας, την ανάπτυξη και την καλή διακυβέρνηση.

Ο ρόλος του ΕΚ ήταν σημαντικός στη δημιουργία της νέας ατζέντας. Τώρα έρχεται το δύσκολο μέρος, η υλοποίηση των υποσχέσεων μας, Η εφαρμογή των οποίων παρακολουθείται και θα εξετάζεται από το ΕΚ.

Πηγή: Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης