Με τον παραδοσιακό τρόπο πλέον, θρησκευτικό και πολιτικό όρκο, ορκίστηκε η νέα Κυβέρνηση υπό την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας και βεβαίως του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα. Φυσικά δεν έλειψαν και κάποια- λίγα ευτυχώς- παρατράγουδα με τους δημοσιογράφους να τρέχουν πανικόβλητοι πάνω κάτω να πάρουν μια δήλωση από τους νέους υπουργούς, οι οποίοι κατέφθαναν από διαφορετικά σημεία.

Το νέο κυβερνητικό σχήμα αποτελείται όμως και από επτά γυναίκες οι οποίες με την εμφάνιση τους έδωσαν μια διαφορετική νότα στη σημερινή ορκωμοσία.  Η Θεοδώρα Τζάκρη (υφυπουργός Βιομηχανίας), κομψή όπως πάντα έκλεψε τις εντυπώσεις αφού όλα τα βλέμματα έπεσαν στο φερμουάρ που είχε το κομψότατο μπλε σκούρο της γκοφρέ φόρεμα στο πίσω μέρος και στις ψηλοτάκουνες, peep toe γόβες της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά, η οποία διατήρησε τη θέση της και στο νέο κυβερνητικό σχήμα ορκίστηκε ντυμένη με ένα μεσάτο γαλάζιο σακάκι ασορτί με μαύρο σε ίσια γραμμή παντελόνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

H Θεανώ Φωτίου, νέα υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης ντυμένη στα φούξια  έκανε δηλώσεις που παραπέμπουν σε «πολιτική κουζίνα», καθώς μετά τις μαρμελάδες, στις οποίες είχε αναφερθεί η υπουργός «ξαναχτύπησε», παρομοιάζοντας τα λεφτά με τα… γεμιστά.

Η κα Τζούλη Καμμένου έφθασε στο προεδρικό μέγαρο με μαύρο φόρεμα σε γραμμή άλφα. 

Οι κόκκινες γόβες της κυβερνητικού εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη που έφτασε στο Προεδρικό Μέγαρο στο πλευρό του Αλέξη Τσίπρα μαγνήτισαν τα βλέμματα, ενώ εντύπωση δημιούργησε και η επιλογή του παντελονιού που επέλεξε. Ασπρόμαυρο καρό με λευκή μπλούζα και μαύρο σακάκι.

Στα μαύρα εμφανίστηκε και η Μαρία – Κόλλια Τσαρουχά, υφυπουργός αρμόδια για θέματα Μακεδονίας – Θράκης. Το σύνολό της συμπλήρωνε ένα κολιέ με μεγάλες λευκές πέρλες.

Επιμέλεια: Κατερίνα Νινιού

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης