Το πρόγραμμα της ΝΔ για την επανεκκίνηση της οικονομίας παρουσίασε ο πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ περιέγραψε και τις κινήσεις που θα κάνει στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, στην ομιλία του προς τους εκπροσώπους των παραγωγικών τάξεων στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ.

Ο κ. Μεϊμαράκης βρίσκεται από χθες, Παρασκευή στη Θεσσαλονίκη και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Γιάννη Μπουτάρη. Επισκέφθηκε, επίσης, την Πρώτη Σερρών και τίμησε την παρακαταθήκη του ιδρυτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Καραμανλή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σήμερα, Σάββατο είχε το πρωί σύσκεψη με πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Θεσσαλονίκης, ενώ συναντήθηκε με τον μητροπολίτη Άνθιμο και εκπροσώπους παραγωγικών φορέων.

«Οι αποφάσεις των Ελλήνων την Κυριακή των εκλογών θα κρίνουν το μέλλον της χώρας για τα επόμενα χρόνια» επεσήμανε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

Ο κ. Μεϊμαράκης αρχικά άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνα πειράματα» που κόστισαν στη χώρα. Παράλληλα, επεσήμανε ότι οι κίνδυνοι δεν έχουν ξεπεραστεί. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και έκανε λόγο για «συννεφάκι υποσχέσεων» του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, πέρσι στη ΔΕΘ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο κ. Μεϊμαράκης περιέγραψε την κατάσταση της οικονομίας των τελευταίων μηνών, ενώ υπογράμμισε ότι «οι εικόνες των συνταξιούχων έξω από τις τράπεζες θα είναι στο μυαλό μας την Κυριακή των εκλογών».

Συνεχίζοντας καταλόγισε ευθύνες σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ για αδράνεια που επιβάρυνε, όπως είπε, την οικονομία.

«Πότε στο παρελθόν δεν έγινε τόσο κακό σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα», ξεκίνησε την ομιλία του ο πρόεδρος της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι εμείς δεν θα μοιράσουμε κάλπικες υποσχέσεις.

Ο κ. Μεϊμαράκης τόνισε μάλιστα ότι ίδιος θα λέει μόνο αλήθειες και όχι ψέματα. «Άλλα πειράματα η χώρα δεν αντέχει» υπογράμμισε, «φωτογραφίζοντας» την επτάμηνη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Παράλληλα, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι, μαζί με τη Χρυσή Αυγή και τους ΑΝΕΛ, ανέκοψε την πορεία της χώρας τον περασμένο Δεκέμβριο, προκαλώντας την προεδρική εκλογή και μετέπειτα τις βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιανουαρίου.

Απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι η χώρα δεν αντέχει άλλα πειράματα και τώρα πρέπει να πάρουν τη σωστή απόφαση. Ταυτόχρονα έθεσε το δίλημμα των εκλογών: «Ειλικρίνεια και καθαρές κουβέντες ή λαϊκισμός και δημαγωγία».

Εθνική ομάδα διακυβέρνησης με όλες τις πολιτικές δυνάμεις, όπως και εθνική ομάδα διαπραγμάτευσης, δήλωσε επίσης ότι ετοιμάζει ο πρόεδρος της ΝΔ .

Αναφερόμενος στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα είπε ότι μπορεί να δυσκολεύεται να πιστέψει ότι το κόμμα του θα είναι δεύτερο στις εκλογές και ο κ. Μεϊμαράκης πρωθυπουργός, αλλά σημείωσε ότι θα πρέπει να μετέχει στην ομάδα διαπραγμάτευσης, μιας που ο ίδιος υπέγραψε το Μνημόνιο.
«Είναι πολύ πιθανό τα επόμενα εγκαίνια της ΔΕΘ να τα κάνουμε εμείς», είπε ο κ. Μεϊμαράκης και σχολίασε την αναφορά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην 80η ΔΕΘ ότι θα εγκαινιάζει την Έκθεση τα επόμενα οκτώ χρόνια και σημείωσε: «Σημασία έχει να υπάρχει η Ελλάδα και ας έρχεται όποιος είναι πρωθυπουργός να κάνει τα εγκαίνια».

«Από την επομένη των εκλογών πιάνουμε δουλειά για να φέρουμε επενδύσεις, να ανοίξουν θέσεις εργασίας», δήλωσε και παρατήρησε πως αυτή είναι μια βασική διαφορά με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, λέγοντας: «Εμείς φέρνουμε δουλειές, εκείνοι διώχνουν».
Τόνισε ότι μετά τις «καταστροφικές συνέπειες» της επτάμηνης διακυβέρνησης από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρέπει να εξεταστεί ξανά το θέμα της βιωσιμότητας και άσκησε κριτική στον κ. Τσίπρα, γιατί, όπως είπε, η Συμφωνία που υπέγραψε «αποκλείει ρητά κάθε σκέψη για “κούρεμα” του χρέους».
Ο πρόεδρος της ΝΔ δεσμεύτηκε ότι η κυβέρνησή του θα επανεξετάσει τις ρυθμίσεις για τη φορολόγηση των αγροτών.
Το «παρών» στη συγκέντρωση δίνουν οι πρώην πρωθυπουργοί Κώστας Καραμανλής, Αντώνης Σαμαράς, η Ντόρα Μπακογιάννη, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης, ο μητροπολίτης Άνθιμος και κορυφαία στελέχη της ΝΔ, πρώην υπουργοί και υποψήφιοι βουλευτές.

Οι συγκεντρωμένοι, μέσα και έξω από την αίθουσα, υποδέχθηκαν τον κ. Μεϊμαράκη με χειροκροτήματα και το σύνθημα «νάτος, νάτος ο πρωθυπουργός».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης