Το δικαίωμα να διεκδικήσει μέχρι τέλος την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο απέκτησε η Εθνική ομάδα του ανσάμπλ, καθώς κατετάγη 14η στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα ρυθμικής γυμναστικής που διεξάγεται στη Στουτγκάρδη.

Η ελληνική πεντάδα, απαρτιζόμενη από τις Σταυρούλα Σαμαρά, Ελένη Δόικα, Ζωή Κοντογιάννη, Μιχαέλα Μεταλλίδου και Ερατώ Θεοπίστου, συγκέντρωσε 32.233 βαθμούς και μπορεί να μην κατάφερε να πλασαριστεί στην πρώτη 10άδα, που θα έδινε την απευθείας πρόκριση, ωστόσο μπήκε στην 15άδα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι απέκτησε το δικαίωμα να λάβει μέρος στο test event του Ρίο ντε Τζανέιρο (22-24/4/2016) και να προσπαθήσει από εκεί, αγωνιζόμενη κόντρα στις Γαλλία, Γερμανία, Φινλανδία, Αζερμπαϊτζάν και Ουζμπεκιστάν, να πάρει ένα από τα τρία «εισιτήρια» της Ολυμπιακής πρόκρισης.

Τα κορίτσια της Τζένης Παπαδοπούλου πήραν 16,400 βαθμούς στις 6 κορύνες/2 στεφάνια (13η θέση), αλλά στις 5 κορδέλες είχαν πτώσεις και περιορίστηκαν στους 15,833 βαθμούς (επίσης 13η θέση).

Στο test event του Ρίο θα κληθεί να αγωνιστεί και η Βραζιλία, αλλά έχει εξασφαλισμένη τη συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες ως διοργανώτρια, ανεξαρτήτως αποτελέσματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι δέκα ομάδες που εξασφάλισαν απευθείας την πρόκριση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι οι Ρωσία, Βουλγαρία, Ισπανία, Ιταλία, Ιαπωνία, Ισραήλ, Λευκορωσία, Κίνα, Ουκρανία, οι οποίες τερμάτισαν κατά σειρά στις εννιά πρώτες θέσεις, καθώς και οι ΗΠΑ ως κορυφαία εκπρόσωπος της Αμερικής, ώστε να διασφαλιστεί η Ολυμπιακή εκπροσώπηση τριών ηπείρων.

Το χρυσό μετάλλιο στον σύνθετο αγώνα κατέκτησε η Ρωσία με 36,266 β., επιστρέφοντας στο «θρόνο» για πρώτη φορά μετά το 2007 και το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Πάτρας. Το ασημένιο πήρε η περσινή παγκόσμια πρωταθλήτρια Βουλγαρία με 35,583 β. και το χάλκινο η Ισπανία με 34,900 β.

Η αυλαία του Παγκοσμίου πρωταθλήματος της Στουτγάρδης πέφτει αύριο με τους επιμέρους τελικούς οργάνων του ανσάμπλ, στις 5 κορδέλες και στις 6 κορύνες/2 στεφάνια, που δεν έχουν σχέση με τη διαδικασία της Ολυμπιακής πρόκρισης και στους οποίους δεν θα υπάρχει ελληνική συμμετοχή.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης