Αποτελούν ένα εύγεστο και εξαιρετικά χαμηλό σε θερμίδες σνακ, το οποίο συχνά καταναλώνεται πριν από το φαγητό ως ορεκτικό.

Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη C. Η αντιοξειδωτική δράση της βιταμίνης C συμβάλλει στην ισχυροποίηση της άμυνας του οργανισμού θωρακίζοντάς τον έτσι από την παθογόνο δράση ιών, μικροβίων και τοξικών ουσιών. Επιπλέον, η βιταμίνη C βοηθάει την επούλωση πληγών, μέσω της συμμετοχής της στην ανάπλαση του κολλαγόνου του δέρματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
Η κατανάλωση 2 έως 3 ραπανιών μετρίου μεγέθους προσδίδει περίπου 15 mg βιταμίνης C, ποσότητα η οποία καλύπτει το 20% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης της βιταμίνης από ενήλικες. 
Υψηλή περιεκτικότητα σε λουτεΐνη. Πλούσια όμως είναι η περιεκτικότητα του ραπανιού και σε λουτεΐνη, η οποία ανήκει στην οικογένεια των καροτενοειδών τα οποία έχουν αποδεδειγμένη αντιοξειδωτική και αντικαρκινική δράση. Τα ραπάνια πρέπει να φυλάσσονται σε δροσερό μέρος πριν από την κατανάλωσή τους και να τρώγονται ωμά, καθώς έτσι διατηρούνται αναλλοίωτες όλες οι θρεπτικές τους ουσίες.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης