Έρευνα για να βρεθούν οι λόγοι που η αστυνομία άφησε ελεύθερο το δράστη του μακελειού στη σχολή του Καουχαγιόκι της Φινλανδίας, μία ημέρα πριν την επίθεσή του, ξεκίνησε η εισαγγελία της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην ανακοίνωση προέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός της χώρας, Μάτι Βανχάνεν, ο οποίος στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου έδειξε να μην καταλαβαίνει πώς οι αστυνομικοί μπόρεσαν να τον αφήσουν ελεύθερο και μία ημέρα μετά να φτάσει στο σημείο να σκοτώσει 10 συμφοιτητές του πριν αυτοκτονήσει.

Ο 22χρονος Μάατι Σαάρι είχε ανεβάσει πολλά βίντεο στο YouTube, όπου εμφανίζεται να πυροβολεί και να εκτοξεύει απειλές ότι θα σκοτώσει πολύ κόσμο. Λέγεται ότι στο δωμάτιό του βρέθηκαν γράμματα στα οποία έλεγε ότι μισεί όλους τους ανθρώπους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Η αστυνομία αρχικά αντέδρασε άμεσα και κάλεσε για ανάκριση το νεαρό, δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί δεν του αφαιρέθηκε η άδεια οπλοκατοχής», ανέφερε ο Βανχάνεν.

Η αστυνομία της Φινλανδίας προχώρησε στην αναγνώριση των θυμάτων της τραγωδίας. Πρόκειται για οκτώ κορίτσια, ένα αγόρι και έναν καθηγητή. Η διαδικασία της αναγνώρισης ήταν ιδιαίτερα δύσκολη, αφού τα 10 άτομα έφεραν πολύ σοβαρά εγκαύματα.  

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι σοκαρισμένοι από το νέο αυτό συμβάν με πυροβολισμούς σε σχολείο μέσα σε ένα χρόνο. Το Νοέμβριο του 2007 ένας μαθητής 18 ετών είχε εισβάλει ένοπλος σε σχολείο και είχε σκοτώσει εννέα άτομα. Είχε επίσης προειδοποιήσει μέσω βίντεο για την πράξη του.

Διαβάστε επίσης:

Επίλογος στην τραγωδία στη σχολή της Φινλανδίας,   23 Σεπτεμβρίου 2008, 18:52

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης