Ο «μακρυχέρης» 55χρονος τελωνειακός, που την περασμένη Τρίτη συνελήφθη από αστυνομικούς για διακίνηση χιλιάδων κατασχεμένων τσιγάρων, είχε και συνεργό και μάλιστα συνάδελφό του από το ίδιο το τελωνείο της Ηγουμενίτσας.

Αξιωματικός της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσπρωτίας αποκάλυψε στην zougla.gr πως πρόκειται για 42χρονο, που παλαιότερα υπηρετούσε στo πρώην ΣΔΟΕ, ενώ τα τελευταία χρόνια εργάζεται στις εγκαταστάσεις του τελωνείου, που βρίσκονται μέσα στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μέρος από την παρτίδα των λαθραίων τσιγάρων βρέθηκαν στο σπίτι του.

Μέχρι τα μεσάνυχτα, ο αρμόδιος ανακριτής με τη συνοδεία ανδρών της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας πραγματοποίησαν κατ’ οίκον έρευνες και σε άλλα ύποπτα άτομα για συμμετοχή στο κύκλωμα.

Σύμφωνα με απόλυτα ακριβείς πληροφορίες της zougla.gr συνελήφθη και ένας 65χρονος από την περιοχή, ο οποίος για πολλά χρόνια υπήρξε μετανάστης στη Γερμανία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το κύκλωμα φέρεται να είχε απλώσει τα πλοκάμια του και στις αποθήκες των Duty Free, απ’ όπου αποσπούσε αφορολόγητα είδη (όπως ποτά, ρολόγια και γυαλιά ηλίου) τα οποία και διέθεταν στην αγορά.

Εγκέφαλος του κυκλώματος θεωρείται ο 55χρονος, καθώς, σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, τους τελευταίους μήνες αφαίρεσε από τις αποθήκες του τελωνείου 462.260 πακέτα με κατασχεμένα τσιγάρα, η αξία των οποιών ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο ευρώ.

«Ήταν τόσο θρασύς ο 55χρονος» μας λέει αστυνομικός που παίρνει μέρος στις έρευνες «που πίσω από το μέγαρο της αστυνομικής διεύθυνσης έχει χτίσει μια πολυκατοικία που ανήκει στην οικογένειά του. Η Πάτρα και η Ηγουμενίτσα είναι με τα λιμάνια τους οι μοναδικές πύλες της Ευρώπης προς την Ελλάδα, φανταστείτε τι… μαύρο χρήμα έχει περάσει από τα χέρια του».

Η άκρη του νήματος, που οδήγησε τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Ηγουμενίτσας στον επίορκο υπάλληλο, ήταν ένα ζευγάρι Ούγγρων.Ο 55χρονος τελωνειακός πιάστηκε επ’ αυτοφώρω να τους παραδίδει λαθραία τσιγάρα τα οποία είχε μεταφέρει κρυφά στην αποθήκη του σπιτιού του. Ο άνδρας και η γυναίκα μεταπωλούσαν τα λαθραία τσιγάρα σε καπνιστές, οδηγούς φορτηγών διεθνών μεταφορών κ.ά.

Την τελευταία διετία στις αποθήκες του τελωνείου είχαν τοποθετηθεί 579.892 πακέτα με κατασχεμένα τσιγάρα, στα οποία και δεν υπήρχε η ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης. Στο σπίτι του 55χρονου τελωνειακού εντοπίστηκαν άλλα 1.218 πακέτα.

Ο συγκεκριμένος τελωνειακός κατείχε θέση προϊσταμένου και είχε υπό την εποπτεία του την αποθήκη, γι’ αυτό και δεν μπορεί να εξακριβωθεί από ποια ημερομηνία και μετά ξεκίνησε την παράνομη δράση του, καθώς πολλά από τα παραστατικά παράδοσης και παραλαβής κατασχεμένων εμπορευμάτων έχουν κάνει «φτερά».

Διαβάστε επίσης:

Τελωνειακός έκλεψε τσιγάρα αξίας 1.525.458 ευρώ, Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2009, 15:51

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης