Ο Τζο Νέσμπο, με τους εκατομμύρια αναγνώστες και τις χιλιάδες θαυμάστριες, από τους γνωστότερους αυτή την εποχή εκπροσώπους του σκανδιναβικού αστυνομικού βιβλίου, θα συνομιλήσει με το αθηναϊκό κοινό στο Μέγαρο Μουσικής.

Τυπικά, αφορμή για την έλευσή του είναι η έκδοση ενός ακόμη βιβλίου του στα ελληνικά (πάντα από τις εκδόσεις Μεταίχμιο) του μυθιστορήματος «Περισσότερο αίμα».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου, ο πολυβραβευμένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος θα βρίσκεται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, όπου θα συνομιλήσει με τον δημοσιογράφο Αντώνη Καρπετόπουλο για τη ζωή, τη δουλειά του και τη δημιουργία του επιθεωρητή Χάρι Χόλε, θα απαντήσει στις ερωτήσεις του κοινού και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του, που κυκλοφορούν στα ελληνικά από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννημένος το 1960 στην πόλη Μόλντε της Νορβηγίας, ο Τζο Νέσμπο ονειρευόταν να γίνει επαγγελματίας ποδοσφαιριστής, αλλά ένας τραυματισμός ανέτρεψε τα σχέδιά του. Ωστόσο ποτέ δεν φανταζόταν ότι θα γινόταν συγγραφέας, ώσπου, στη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Αυστραλία, ξεκίνησε να γράφει μια πρώτη εκδοχή της «Νυχτερίδας», που κυκλοφόρησε το 1997. Βασικός ήρωας του βιβλίου ήταν ο επιθεωρητής Χάρι Χόλε, ο οποίος έμελλε να πρωταγωνιστήσει σε εννέα ακόμα μυθιστορήματα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης