Είναι η δεύτερη δημοσκόπηση μέσα σε λίγες ημέρες που φέρνει τον Μπαράκ Ομπάμα μπροστά και μάλιστα με ποσοστό ανεβασμένο σε σχέση με την προηγούμενη, αφού πλέον φαίνεται να προηγείται του Τζον Μακ Κέιν με 9 μονάδες.

Η δημοσκόπηση της Washington Post, αναφέρει πως ο υποψήφιος των Δημοκρατικών λαμβάνει ποσοστό 52% έναντι 43% του αντιπάλου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Θεωρείται πως η οικονομική κρίση θα είναι το βασικό θέμα στην υπόλοιπη προεκλογική εκστρατεία, μέχρι τις 4 Νοεμβρίου, σύμφωνα με τις απαντήσεις που έδωσαν οι ερωτώμενοι, που θεωρούν καταλληλότερο να την αντιμετωπίσει, τον Μπαράκ Ομπάμα.

Εκπαιδεύοντας την Πέιλιν

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λίγες ημέρες πριν το ντιμπέιτ απέναντι στον Τζο Μπάιντεν, αντίπαλό της για την αντιπροεδρία, η Σάρα Πέιλιν έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τους ξένους ηγέτες που βρίσκονται στη Νέα Υόρκη για τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.

Μετά τις χθεσινές της συναντήσεις με τον Χαμίντ Καρζάι, πρόεδρο του Αφγανιστάν και τον Κολομβιανό ομόλογό του, Αλβάρο Ουρίμπε, σειρά σήμερα έχουν οι πρόεδροι της Γεωργίας και της Ουκρανίας, Μιχαήλ Σαακασβίλι και Βίκτορ Γιούσενκο αντίστοιχα.

Οι υπεύθυνοι της προεκλογικής εκστρατείας της με τον Τζον Μακ Κέιν, προσπαθούν να αποδείξουν ότι όσα λέγονται για τη λιγοστή εμπειρία της Πέιλιν σε σχέση με την εξωτερική πολιτική δεν ισχύουν και την προετοιμάζουν ενόψει του ντιμπέιτ που θα πραγματοποιηθεί στις 2 Οκτωβρίου. Ο Τζο Μπάιντεν είναι εξαιρετικά έμπειρος στον τομέα αυτό, αφού είναι επικεφαλής της Επιτροπής Διεθνών Σχέσεων της Γερουσίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης