Στην έκθεση «Πέραμα Κλειστόν» βρέθηκε σήμερα η ΓΓ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, η οποία προχώρησε σε δηλώσεις.

«Πιστεύω ότι αυτή η έκθεση, που πολλές φορές έχει γίνει στο Πέραμα, ανεβαίνει ένα σκαλοπάτι ακόμη πιο ψηλά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και εδώ συναντιέται η καλλιτεχνική δημιουργία με την κοινωνική της αποστολή.

Γιατί αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Και καλλιτεχνική δημιουργία και κοινωνική αποστολή. Αυτό είναι που συγκινεί πάρα πολύ και τουλάχιστον εμένα προσωπικά».

Όπως ήταν επόμενο, οι δηλώσεις της κ. Παπαρήγα δεν περιορίστηκαν αποκλειστικά στα της έκθεσης. Ξεχωριστή αναφορά έγινε για την οικονομία και την πορεία της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Όλα αυτά που ακούμε περί χρεοκοπίας της χώρας και περί της χώρας στο χείλος της καταστροφής αποβλέπουν σε ένα πράγμα:

Η πλουτοκρατία να βγει αλώβητη από την κρίση, να χάσει ένα πολύ μικρό τμήμα της, και να βγει σε ένα σκαλοπάτι πιο ψηλά για την κερδοφορία.

Όλα αυτά είναι που υπηρετεί σήμερα η κυβέρνηση, είτε με το ασφαλιστικό, είτε με την Παιδεία, είτε με τη δήθεν αξιοκρατία, είτε με τις νέες εργασιακές σχέσεις που θα φέρει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Και όλα αυτά τα προωθεί πατώντας στο αντεργατικό και αντιλαϊκό έργο της ΝΔ.

Τίποτα δεν καταργεί από τη ΝΔ, προσθέτει καινούργια βάρη».

Τέλος, η ΓΓ του κόμματος έκανε εκτενή αναφορά και για τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τη δολοφονία του 16χρονου μαθητή.

«Καταρχήν η 6η Δεκέμβρη του 2008, η μέρα της δολοφονίας ενός παιδιού χωρίς λόγο, σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να ξεχαστεί.

Αυτό όμως που για εμάς έχει σημασία είναι όλη η ορμή, η αγανάκτηση και η ικανότητα του κινήματος να βάλει στο επίκεντρό της όλες τις μορφές της βίας.

Δεν έχουμε μόνο την κρατική καταστολή, δεν έχουμε μόνο την παρακρατική καταστολή, δεν έχουμε μόνο την ιδεολογική καταστολή.

Υπάρχει και η βία που έχει σχέση με την ληστεία του μόχθου των εργαζομένων, με την ανεργία, με την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, με τις ελαστικές εργασιακές σχέσεις, με τα μέτρα που προωθεί το Eurogroup, το ECOFIN, η κυβέρνηση.

Είναι και αυτή ωμή βία. Η απάντηση στη βία είναι η ορμητική, πολιτική, πολεμική αντεπίθεση του λαού, με υπομονή, προς τη νίκη».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης