Αναβλήθηκε τελικά για τις 15 Ιανουαρίου η δίκη του Silvio Berlusconi, ο οποίος κατηγορείται για δωροδοκία μάρτυρα, αφού το δικαστήριο του Μιλάνου δέχθηκε ότι ο πρωθυπουργός δεν μπορούσε να παρευρίσκεται στο ακροατήριο σήμερα, καθώς προήδρευε ενός υπουργικού συμβουλίου.

Οι δικαστές έκαναν δεκτό το αίτημα των συνηγόρων του πρωθυπουργού, ο οποίος κατηγορείται ότι δωροδόκησε με 600.000 δολάρια τον πρώην συνήγορό του από την Βρετανία, David Mills, για να εξασφαλίσει τη σιωπή του σε δύο διαδικασίες κατά την δεκαετία του 1990.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία αναβλήθηκε και προβλέπεται να επαναληφθεί στις 15, 29 και 30 Ιανουαρίου, και μετά στις 13 και 27 Φεβρουαρίου.

Οι συνήγοροι υπεράσπισης του Cavaliere υποστήριξαν, επίσης, ότι ο πελάτης τους δεν μπορούσε να είναι παρών, επειδή ήταν αναγκασμένος να παρευρίσκεται στα εγκαίνια ενός τμήματος αυτοκινητοδρόμου στην Calabria, όμως αυτή τη δικαιολογία την απέρριψε το δικαστήριο. Τελικά ο Berlusconi δεν μετέβη στα εγκαίνια.

Στις 27 Νοεμβρίου, το δικαστήριο, που καταδίκασε τον Mills σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών για την υπόθεση της δωροδοκίας, ανακοίνωσε ότι δεν μπορεί να δικάσει τον Berlusconi εξαιτίας ενός άρθρου περί «ασυμβίβαστου» που προβλέπεται στον ποινικό κώδικα, και προσδιόρισε για τις 4 Δεκεμβρίου την πρώτη ακροαματική διαδικασία για την δίκη με νέα σύνθεση των μελών του δικαστηρίου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης