Οι γραφειοκρατικές διαδικασίες μεταξύ αστυνομικών υπηρεσιών, οι οποίες στεγάζονται στο ίδιο κτήριο, ήταν η αιτία να βρεθούν αντιμέτωποι με τον εισαγγελέα τρεις αστυνομικοί, με την κατηγορία της ελευθέρωσης κρατουμένου από αμέλεια!

Οι τρεις είχαν υπηρεσία το απόγευμα της Τρίτης στο Α.Τ. Χανίων, όπου τα ξημερώματα της ίδιας ημέρας είχε προσαχθεί ένας μεθυσμένος αλλοδαπός που κρατήθηκε για προστατευτική φύλαξη στα κρατητήρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μια και δεν αντιμετώπιζε κάποια κατηγορία, τον άφησαν ελεύθερο, όταν έκριναν ότι είχε συνέλθει. Όμως, λίγες ώρες αργότερα διαπιστώθηκε ότι η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων είχε σχηματίσει εις βάρος του δικογραφία για κλοπή, πλαστογραφία, ψευδή ανωμοτί κατάθεση και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών, αδικήματα τα οποία είχε διαπράξει εντός των ορίων του αυτοφώρου!

Η Ασφάλεια δεν είχε ενημερώσει εγγράφως, ως όφειλε, την αρμόδια για την κράτηση του αλλοδαπού υπηρεσία, ώστε να μην τον αφήσει ελεύθερο.

Ωστόσο, οι τρεις αστυνομικοί συνελήφθησαν και εις βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία, με την οποία παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα, ο οποίος, ωστόσο, κατάλαβε τι είχε συμβεί και τους άφησε ελεύθερους!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για καλή τους τύχη, ο αλλοδαπός συνελήφθη το απόγευμα της Τετάρτης στα Χανιά και ως εκ τούτου γλύτωσαν την ποινική δίωξη!

Πηγή: 2810.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης