O Doug Henry ανήκει στη γενιά των πρώτων μεγάλων Αμερικανών αθλητών Motocross και Supercross. Ξεκίνησε το 1993 με την ομάδα της Honda και ήταν ο άνθρωπος με τη βοήθεια του οποίου η Yamaha το 1998 έβγαλε στην παραγωγή το πρώτο τετράχρονο μηχανάκι για MX. Ο Dough δέχθηκε την πρόταση της εταιρείας το 1997, να καβαλήσει το πρωτότυπο τότε ΥΖΜ400, και ήταν ο άνθρωπος, ο οποίος κέρδισε τον τελικό Supercross στο Las Vegas την ίδια χρονιά οδηγώντας το πρωτότυπο στην παραγωγή.

Αρκετά ατυχήματα τον ταλαιπώρησαν στην καριέρα του. Το πρώτο, από θαύμα δεν τον άφησε παράλυτο, όταν στον λόφο του Buds Creek ο Henry κράτησε το γκάζι τέρμα ανοιχτό εκτοξεύοντας κυριολεκτικά τον εαυτό του 80 πόδια από το έδαφος! Η πλάτη του έσπασε από την προσγείωση στο έδαφος, αλλά ο Doug επέστρεψε την επόμενη χρονιά χωρίς να το βάλει κάτω, και το 1996 έτρεξε ξανά κερδίζοντας τίτλους. Δύο χρόνια αργότερα, στον ίδιο αγώνα, λίγα μέτρα παρακάτω από το σημείο που παρ’ ολίγο να μείνει παράλυτος, μια πτώση θα του στοιχήσει δύο σπασμένους καρπούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρότι επανήλθε και από αυτήν την πτώση, στις 4 Μαρτίου 2007 ένας αγώνας SuperMotard έμελλε να σπάσει για δεύτερη φορά την πλάτη τού Henry, προκαλώντας μερική παράλυση στα κάτω άκρα του.
Έχουμε 2009 και ο Dough Henry δημοσιεύει το παρακάτω video, στο οποίο προπονείται με το ειδικά διαμορφωμένο YZF450, αποδεικνύοντας πόση αφοσίωση και πάθος κρύβουν οι αθλητές αυτού του επιπέδου μέσα τους…

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης