Για τους λάτρεις του καλού φιλέτου προτείνουμε να δοκιμάσετε μοσχαρίσια φιλετάκια σε σάλτσα κρασιού. Η συνταγή αυτή θα κάνει το κρέας σας νόστιμο, μυρωδάτο και απίστευτα μαλακό.

Υλικά
6 μοσχαρίσια φιλέτα, πάχους 3 εκ.
1 φλ. τσ. ζωμό κρέατος
1 φλ. τσ. κρασί λευκό ξηρό
1 φλ.κ. κονιάκ ή μπράντι
2 κ.σ. πράσινο πιπέρι
2 κ.σ. ελαιόλαδο
4 κ.σ. βούτυρο
αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι. Όταν κάψει αρκετά, ακουμπάτε επάνω τα αλατισμένα φιλέτα και τα ψήνετε σε μέτρια-δυνατή φωτιά 3′ από κάθε πλευρά (ή περισσότερο, αν τα θέλετε παραψημένα). Κρατάτε τα φιλέτα σε πιάτο και ρίχνετε στο ζεστό τηγάνι το κονιάκ. Τα αφήνετε σε δυνατή φωτιά 1′ και προσθέτετε το κρασί. Ανακατεύετε με σπάτουλα να ξεκολλήσουν τα υπολείμματα του κρέατος από το τηγάνι και αφήνετε 1΄ να εξατμισθεί το αλκοόλ.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης