Ένα χρόνο ακριβώς μετά τον αποκλεισμό από τη Σταντάρ Λιέγης ο Παναθηναϊκός είδε μία άλλη βελγική ομάδα να του βάζει «ταφόπλακα» στα όνειρά του για συμμετοχή στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Οι «πράσινοι» κατέρρευσαν στο δεύτερο ημίχρονο και δεχόμενοι τρία αναπάντητα γκολ από την Μπριζ (3-0) γνώρισαν οδυνηρό αποκλεισμό και πλέον θα προσπαθήσουν να περάσουν στους ομίλους του Europa League, περιμενοντας να μάθουν την Παρασκευή τον αντίπαλό τους στα πλέι οφ της διοργάνωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ομάδα του Αναστασίου για περισσότερα από 50 λεπτά πατούσε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και κρατούσε το 0-0 που θα την έστελνε στην επόμενη φάση (σ.σ.: είχε επικρατήσει με 2-1 στη Λεωφόρο).

Εντούτοις οι πράσινοι δέχτηκαν δύο «φθηνά» γκολ σε διάστημα τεσσάρων λεπτών και από εκεί και πέρα αντιστράφηκαν οι ρόλοι στο ματς, καθώς το άγχος έφυγε από την Μπριζ, που μέχρι τότε δεν είχε κάνει ούτε μία φάση της προκοπής και πέρασε στο αντίπαλο στρατόπεδο.

Μάλιστα το «τριφύλλι» νωρίτερα είχε «φλερτάρει» αρκετές φορές για το γκολ πριν παραβιαστεί η εστία του με τον Νίνη και τον Καρέλη να απειλούν με αξιώσεις τον Μπρουζές,  ο οποίος είχε σωτήριες επεμβάσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άριστος από πλευράς τακτικής ήταν ο Παναθηναϊκός του πρώτου ημιχρόνου. Το σχέδιο του Αναστασίου να δώσει χώρο στους γηπεδούχους και να «χτυπήσει» στην αντεπίθεση πέτυχε στο μεγαλύτερο βαθμό και το μόνο που έλειψε για να εξελιχθεί σε… τέλειο ήταν το γκολ.

Με τον Τριανταφυλλόπουλο να καλύπτει επάξια το κενό του Σάντσεθ στο κέντρο της άμυνας, τον Ταυλαρίδη να «εξαφανίζει» τον Ντε Σουτέρ και τον Πράνιτς να κάνει ένα ακόμη καλό παιχνίδι από τα αριστερά, οι «πράσινοι» είχαν από το ξεκίνημα τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού.

Πάντως, όπως προαναφέραμε τα πάντα άλλαξαν στο ματς στο ξεκίνημα του β΄ημιχρόνου με την αρχή του… κακού να γίνεται στο 53ο λεπτό.

Σε μία ανύποπτη φάση από σέντρα του Ντιρξ ο Κόουλς βρέθηκε στο δεύτερο δοκάρι και με κεφαλιά έβαλε μπροστά τη Μπριζ (1-0), ενώ πριν κοπάσουν οι πανηγυρισμοί των γηπεδούχων ήρθε και το 2-0.

Σκόρερ των γηπεδούχων αυτή τη φορά ήταν ο Βάσκεθ με απευθείας φάουλ, κι ενώ η μπάλα βρήκε στο σώμα του Βέμερ κι άλλαξε πορεία.

Το δεύτερο γκολ αποδιοργάνωσε εντελώς τους «πράσινους» που εκνευρίστηκαν κι έχασαν τη συνοχή τους, με αποτέλεσμα να κινδυνέψουν να δεχτούν και τρίτο γκολ από τον Ντε Σουτέρ το βολέ του οποίου απόκρουσε σωτήρια ο Κοτσόλης.

Ο Παναθηναϊκός έφτασε μία ανάσα από το 2-1 που θα τον έστελνε στην παράταση στο 62΄, καθώς η κεφαλιά του Καρέλη βρήκε στη συμβολή των δοκαριών του Μπρουζές, ενώ την πρόκριση των Βέλγων «κλείδωσε» στο 83΄ ο νεοεισελθών Ουλαρέ με πλασέ.

Μπριζ-Παναθηναϊκός 3-0

Γκολ: 53′ Κόουλς, 57′ Βάσκες, 82′ Ουλάρε

Κίτρινες: Σίμονς, Ντιαμπί – Ζέκα, Βέμερ, Ταυλαρίδης

Δοκάρια:
61′ Καρέλης (ΠΑΟ)

Μπριζ (Μισέλ Πρεντόμ):
Μπρουζές, Κουλς, Μέχελε, Ντουάρτε, Ντε Μποκ, Βόρμερ, Σίμονς, Βάσκεθ (84΄ Βανάκεν), Ντιρξ (67΄ Μπολινγκολί), Ντε Σουτέρ (77΄ Ουλάρε), Ντιαμπί.

Παναθηναϊκός (Αναστασίου):
Κοτσόλης, Βέμερ, Πράνιτς, Ταυλαρίδης, Τριανταφυλλόπουλος, Κουτρουμπής (61′ Πέτριτς), Ζέκα, Λαγός, Νίνης (73′ Λουντ), Καρέλης (73′ Κλωναρίδης), Μπεργκ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης