Ένας άνδρας εισήλθε σε σχολή της Φινλανδίας, πυροβολώντας αδιακρίτως, όπως μετέδωσαν τα τοπικά δίκτυα. Οι αστυνομικοί που βρίσκονται στο σημείο αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον εννέα νεκροί και αρκετοί τραυματίες, αλλά δεν μπορούν ακόμη να δώσουν με σιγουριά τον ακριβή αριθμό. Συγκεχυμένες είναι και οι πληροφορίες για το δράστη. Σύμφωνα με τελευταία ενημέρωση, αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει αλλά επέζησε. Αλλού αναφέρεται πως είναι νεκρός από πυρά αστυνομικών. Άλλα πρακτορεία μιλούν για σύλληψή του. 

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ανταποκριτής του BBC στην περιοχή μετέδωσε πως αυτόπτες μάρτυρες είδαν έναν άνδρα ντυμένο στα μαύρα, ο οποίος φορώντας μία μάσκα του σκι μπήκε στη σχολή, με ένα αυτόματο στο χέρι. Πρόκειται για 20χρονο φοιτητή της σχολής.

Μόλις έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί προχώρησαν σε εκκένωση του σχολείου που βρίσκεται στην πόλη Καουχαγιόκι, στη δυτική Φινλανδία. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν πως είδαν τουλάχιστον μία κοπέλα να βγαίνει αιμόφυρτη από τη σχολή.

Στη σχολή φοιτούν 200 άτομα, ηλικίας από 16 έως 22 ετών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λέγεται πως ο δράστης, ίσως να είναι το άτομο της φωτογραφίας και πως είχε ανεβάσει αρκετά βίντεο στο YouTube, στα οποία απειλούσε ότι θα σκοτώσει, ενώ ανέφερε “η ζωή είναι πόνος και πρέπει να δώσουμε μόνοι μας τις προσωπικές μας μάχες”. Σύμφωνα με τοπικό δίκτυο, η αστυνομία μία μέρα πριν το μακελειό, βρήκε τον άντρα του βίντεο για να εξετάσουν αν είχε άδεια οπλοφορίας.

Το τελευταίο βίντεο που ανέβασε ήταν τρεις ώρες πριν εισέλθει στη σχολή. Τα περισσότερα έχουν κατέβει από τους υπεύθυνους του σάιτ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης