Κτίριο Τσίλλερ

Κεντρική Σκηνή

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ιστορίες από το δάσος της Βιέννης
του Έντεν φον Χόρβατ

Από τις 28 Νοεμβρίου 2008

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας
Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς
Σκηνικά – Κοστούμια: Herbert Murauer
Μουσική επεξεργασία και ενορχήστρωση: Νίκος Πλάτανος
Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μουσική διδασκαλία: Μελίνα Παιονίδου

Παίζουν: Νίκος Κουρής, Θέμις Μπαζάκα, Αλέκα Παΐζη, Ακύλλας Καραζήσης, Αγγελική Παπούλια, Δημήτρης Ήμελλος Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Θέμης Πάνου, Όλγα Δαμάνη, Γιώργος Γλάστρας, Μαρία Σαλτίρη, Λουίζα Κωστούλα, Γιώργος Τζαβάρας, Γκαλίνα Μπράτουσκα, Νίκος Πλάτανος και έξι παιδιά σε διπλή διανομή

Η συμπαραγωγή του Εθνικού Θεάτρου με το Ελληνικό Φεστιβάλ που θα παρουσιαστεί για λίγες παραστάσεις τον Ιούνιο του 2008 στην Πειραιώς 268 εγκαινιάζει την Κεντρική Σκηνή του Εθνικού Θέατρου.

 Ο Γιάννης Χουβαρδάς υπογράφει την πρώτη του σκηνοθεσία σαν Καλλιτεχνικός Διευθυντής, σε ένα κλασικό αριστούργημα του 20ου αιώνα που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στο Εθνικό Θέατρο. Το έργο παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Βερολίνο στις 2 Νοεμβρίου 1931 με τεράστια επιτυχία και χάρισε στον συγγραφέα το βραβείο Κλάιστ.

 Η δράση του έργου τοποθετείται χρονικά την περίοδο του μεσοπολέμου λίγο πριν την άνοδο του ναζισμού στην Ευρώπη. Η Μαριάννε, μια νεαρή γυναίκα που θέλει να σπάσει τα δεσμά της, αρνείται να παντρευτεί τον Όσκαρ, τον άντρα που προορίζεται για σύζυγός της. Ερωτεύεται τον Άλφρεντ, έναν επιπόλαιο τζογαδόρο που θα σαρώσει τη ζωή της…

Χορηγός παράστασης: Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος

 

Ο κλήρος του μεσημεριού
του Πολ Κλοντέλ

Από τις 13 Φεβρουαρίου 2009

Μετάφραση: Τάκης Παπατσώνης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Jossi Wieler

Συνεργασία στη σκηνοθεσία: Felicitas Brucker

Σκηνικά – κοστούμια: Anja Rabes

Μουσική: Wolfgang Siuda

Φωτισμοί: Λευτέρης Παυλόπουλος

Παίζουν: Αμαλία Μουτούση, Νίκος Κουρής, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Νίκος Καραθάνος

Ο Κλήρος του Μεσημεριού, το ποιητικό δράμα του Γάλλου ποιητή, θεατρικού συγγραφέα και διπλωμάτη Πολ Κλοντέλ γράφτηκε το 1906, αλλά παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1948.

Το έργο βασίστηκε σε ένα πραγματικό περιστατικό από τη ζωή του συγγραφέα και είναι ένας ύμνος στο ιδανικό του έρωτα. Ο Ντε Σιζ, η γυναίκα του Υζέ, ο Αμαλρίκ, πρώην εραστής της Υζέ και ο Μεζά βρίσκονται στη μέση του ωκεανού σε ένα πλοίο με κατεύθυνση την Κίνα. Ο Μεζά και η Υζέ βιώνουν έναν καταστροφικό έρωτα…  

Ο Γιόσι Βίλερ, ένας από τους σημαντικότερους σκηνοθέτες στο παγκόσμιο θεατρικό στερέωμα, σκηνοθετεί στην κεντρική σκηνή του Εθνικού Θεάτρου τον Κλήρο του Μεσημεριού που ανέβασε δύο χρόνια πριν στο κρατικό θέατρο Kammerspiele του Μονάχου με μεγάλη επιτυχία και καθολική αναγνώριση.

 

Τιτανικός

Από τις 13 Μαρτίου 2009

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – χορογραφία: Κωνσταντίνος Ρήγος

Δραματολογική συνεργασία: Ξένια Αηδονοπούλου

Σκηνικά : Κωνσταντίνος Ρήγος

Κοστούμια: Νατάσα Δημητρίου

Μουσική: Δημοσθένης Γρίβας

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Μαρία Ναυπλιώτου, Αιμίλιος Χειλάκης, Δήμητρα Ματσούκα, Ιωάννα Παππά, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Έμιλυ Κολιανδρή, Γιάννης Τσεμπερλίδης, Παναγιώτης Κοντονής, Αμάλια Μπενετ κ.α. 

Χορός και θέατρο: Μετά το λαμπερό Bossa Nova, την παράσταση που ξεχώρισε την περσινή θεατρική περίοδο, ο Κωνσταντίνος Ρήγος σπάει για ακόμη μια φορά τα όρια ανάμεσα στις παραστατικές τέχνες και επανέρχεται με μια νέα παράσταση – έκπληξη…

 

Νέα Σκηνή – «Νίκος Κούρκουλος»

 

Ρομπέρτο Τσούκο
του Μπερνάρ Μαρί Κολτές

Από τις 24 Οκτωβρίου 2008

Μετάφραση: Δημήτρης Δημητριάδης

Σκηνοθεσία: Έφη Θεοδώρου

Σκηνικά-κοστούμια: Εύα Μανιδάκη

Μουσική: Νίκος Πλάτανος

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Γιάννος Περλέγκας, Σοφία Σεϊρλή, Μαρία Σκουλά, Μαρία Πρωτόπαπα, Γιάννης Βογιατζής, Ερατώ Πίσση, Μάκης Παπαδημητρίου, Ηλέκτρα Νικολούζου, Άννα Καλαϊτζίδου, Γιάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Λιόλιος, Αγορίτσα Οικονόμου, Δημήτρης Ντάσκας, Πάρις Λύκος, Μιχάλης Αφολαγιάν, Γιώργος Κοζομπόλης, Ευθύμης Θέου, Μιχάλης Τιτόπουλος.

Ο Μπερνάρ Μαρί Κολτές, με αφορμή ένα γεγονός που συγκλόνισε τη Γαλλία, καταγράφει το πορτρέτο ενός κατά συρροή δολοφόνου και μας δίνει ένα έργο- ανατομία της κοινωνίας φέροντας μας αντιμέτωπους με την σκληρή όψη της ζωής μέσα, όμως, από μια βαθιά ποιητική προσέγγιση.

Μακμπέθ επί δύο  
του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Από τις 21 Νοεμβρίου 2008

Μετάφραση: Γιώργος Χειμωνάς

Διασκευή -Σκηνοθεσία: Δημήτρης Λιγνάδης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Δημήτρης Λιγνάδης, Στεφανία Γουλιώτη

Ο Δημήτρης Λιγνάδης και η Στεφανία Γουλιώτη αναλαμβάνουν όλους τους ρόλους και προσεγγίζουν με ανατρεπτική διάθεση ένα από τα πιο γνωστά έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ, τον Μακμπέθ. Η ακόρεστη δίψα της εξουσίας βρίσκεται στο επίκεντρο ενός έργου – σπουδή για την ανθρώπινη φύση.

 

Φάουστ
του Γκαίτε

Από τις 30 Ιανουαρίου 2009

Μετάφραση: Πέτρος Μάρκαρης

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Γιώργος Γάλλος, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αργύρης Ξάφης Ομάδα Blitz, Ηρώ Χιώτη           

Σκηνικά : Εύα Μανιδάκη                                                       

Κοστούμια: Κυριακή Τσίτσα                                                 

Μουσική: Ανρί Κεργκομάρ                                                   

Κίνηση: Σταυρούλα Σιάμου                                                  

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας                                            

Παίζουν: Γιώργος Βαλαής, Γιώργος Γάλλος, Δέσποινα Κούρτη, Χρήστος Λούλης, Πάρις Λύκος, Βασίλης Μαυρογεωργίου, Αργύρης Ξάφης, Αγγελική Παπούλια, Χρήστος Πασσαλής, Γιάννος Περλέγκας, Εύη Σαουλίδου, Ηρώ Χιώτη,  Ariane Labed

Το κλασικό αριστούργημα του Γερμανού συγγραφέα Γκαίτε επιστρέφει μετά από 50 χρόνια στη σκηνή του Εθνικού Θεάτρου. Ο Μεφιστοφελής κατεβαίνει στη Γη, και πείθει τον Φάουστ ότι μπορεί να του προσφέρει ξανά νιάτα και απεριόριστη δύναμη, με αντάλλαγμα την ψυχή του…

Το κείμενο του Φάουστ «σπάει» σε πέντε μέρη και ανασυντίθεται σε μια ενιαία και «φρέσκια» παράσταση μέσα από πέντε διαφορετικές σκηνοθετικές προσεγγίσεις.

 

Φορτουνάτος
του Μάρκου Αντώνιου Φώσκολου

Από τις 27 Φεβρουαρίου 2009

Σκηνοθεσία: Μάρθα Φριντζήλα

Σκηνικά-κοστούμια-μουσική: Βασίλης Μαντζούκης

Κίνηση: Camillo Betancor

Σχεδιασμός βίντεο: Μαρία Αθανασοπούλου

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Άννα Καλαϊτζίδου, Θάνος Τοκάκης, Γιώργος Φριντζήλας, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Γιάννης Αναστασάκης, Δημήτρης Λιόλιος, Αγορίτσα Οικονόμου, Μιχάλης  Φωτόπουλος, Μιχάλης Τιτόπουλος κ.ά.

Ο Φορτουνάτος είναι η νεότερη και η καλύτερη ίσως από τις τρεις σωζόμενες κωμωδίες της ακμής του Κρητικού θεάτρου. Σε μια ατμόσφαιρα γιορτής και πανηγυριού, ξετυλίγεται μια κωμική ιστορία αγάπης.  Ο Φορτουνάτος και η  Πετρονέλα, ένα νεαρό ζευγάρι ερωτευμένων, δεν μπορούν να παντρευτούν εξαιτίας των διαφορετικών σχεδίων των γονιών τους. Μέσα από μια σειρά από τραγελαφικές παρεξηγήσεις, ο έρωτας τελικά θριαμβεύει… 


Θέατρο Rex

Σκηνή Κοτοπούλη

 

Το ημέρωμα της στρίγγλας
του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ

Από τις 31 Οκτωβρίου 2008

Μετάφραση – Σκηνοθεσία: Κωνσταντίνος Αρβανιτάκης

Σκηνικά – κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Κώστας Σουρβάνος

Κίνηση: Κατερίνα Παπαγεωργίου

Φωτισμοί: Αλέκος Αναστασίου

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Άκης Σακελλαρίου, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Νταλιάνης, Έμιλυ Κολιανδρή, Σωκράτης Πατσίκας, Δημήτρης Μοθωναίος, Βαγγέλης Χατζηνικολάου, Ηλίας Ασπρούδης, Γιάννης Τσεμπερλίδης,  Γιώργος Οικονόμου, Δημήτρης Μακαλιάς, Κωνσταντίνος Μυλώνης, Γεννάδιος Πάτσης, Διαμαντής Φαλέγκος, Ευγενία Ζέκερη.

 Το Ημέρωμα της Στρίγγλας είναι ένα από τα πρώτα έργα του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ. Είναι μια αριστουργηματική κωμωδία, μια ρομαντική φάρσα, ένα παιχνίδι μεταμφιέσεων, μια γλαφυρή ματιά πάνω στο θέμα του γάμου και των σχέσεων.

Η Κατερίνα, δύστροπη κι γκρινιάρα, κακομεταχειρίζεται την αδερφή της και μιλάει άσχημα στους επίδοξους μνηστήρες της… ως τη στιγμή που αναλαμβάνει δράση ένας παράξενος ταξιδιώτης, χρησιμοποιώντας τα ίδια της τα όπλα…

 

Το ημερολόγιο ενός απατεώνα
του Αλεξάντερ Οστρόφσκι

Από τις 6 Φεβρουαρίου 2009

Μετάφραση: Λεωνίδας Καρατζάς

Σκηνοθεσία: Γιάννης Κακλέας

Σκηνικά: Μανόλης Παντελιδάκης

Κοστούμια: Ελένη Μανωλοπούλου

Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

Κίνηση: Κυριάκος Κοσμίδης

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζουν: Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, Φιλαρέτη Κομνηνού, Δημήτρης Πιατάς, Κόρα Καρβούνη, Ελένη Κοκκίδου, Λαέρτης Βασιλείου, Σοφία Σεϊρλή, Γιάννης Νταλιάνης, Θέμης Πάνου, Γιώργος Οικονόμου, Γεννάδιος Πάτσης, Σωτήρης Τσακομίδης κ.ά.

Η σχεδόν άγνωστη στην Ελλάδα κωμωδία του Ρώσου Αλεξάντερ Οστρόφσκι, είναι η ιστορία του Γκλουμόφ, ενός νεαρού εργένη προετοιμασμένου να κάνει τα πάντα για να ανέλθει στην υψηλή κοινωνία. Στο κρυφό ημερολόγιο του ο Γκλουμόφ καταγράφει τις απάτες, τα σκάνδαλα… όλα τα άπλυτα της υψηλής κοινωνίας που κάποια στιγμή «βγαίνουν στη φόρα».

 

Ο εφιάλτης της ευτυχίας
της Justine del Corte

Από τις 29 Απριλίου 2009

Μετάφραση: Μαρία Μαντή

Σκηνοθεσία: Γιάννης Χουβαρδάς

Σκηνικά – κοστούμια: Kathrin Krumbein

Παίζουν: Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Θέμις Μπαζάκα, Δημήτρης Λιγνάδης, Στεφανία Γουλιώτη, Κόρα Καρβούνη, Ελένη Κοκκίδου, Όλγα Δαμάνη,  Λουκία Μιχαλοπούλου, Γιώργος Γλάστρας, Ηλέκτρα Νικολούζου, Έφη Παπαθεοδώρου, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Λουίζα Κωστούλα, Μαρία Σαλτίρη, κ.α. 

Ένα τολμηρό σχόλιο πάνω στις ανθρώπινες σχέσεις και τις όψεις της σύγχρονης ζωής από την ήδη καθιερωμένη στην Ευρώπη Αυστρο-μεξικάνα δραματουργό. Ένα έργο σπονδυλωτό, μία σάτιρα με χορό και τραγούδι, που προσφέρει ένα πανόραμα της ζωής στις μεγαλούπολεις του σημερινού κόσμου.

 

Σκηνή Παξινού

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων  
του Λούις Κάρολ

Από τις 18 Οκτωβρίου 2008

Διασκευή – Σκηνοθεσία: Βασίλης Μαυρογεωργίου

Σκηνικά –κοστούμια: Μαγιού Τρικεριώτη

Μουσική: Κώστας Γάκης

Κίνηση: Αγγελική Στελλάτου

Φωτισμοί: Γιώργος Φακούρας

Βοηθός σκηνοθέτη & Δραματουργική συνεργασία: Αστερόπη Λαζαρίδου

Παίζουν: Λένα Παπαληγούρα, Πέτρος Σπυρόπουλος, Τάνια Παλαιολόγου, Σεραφείμ Ράδης, Γιώργος Μακρής, Βασιλική Τρουφάκου, Στέφανος Αχιλλέως, Δάφνη Δαυίδ, Σπύρος Κυριαζόπουλος, Ευδοκία Κακιούζη, Χριστίνα Καπάδοχα, Δημήτρης Αντωνίου, Στέλλα Ποζαπαλίδου, Δήμητρα Σταυράκη κ.α.

O Βασίλης Μαυρογεωργίου μετά τη μεγάλη επιτυχία της Ωραιότερης ιστορίας του κόσμου, επανέρχεται στο Παιδικό Στέκι, διασκευάζοντας και σκηνοθετώντας ένα κλασικό αριστούργημα της παιδικής λογοτεχνίας.

Η Αλίκη, ακολουθώντας ένα παράξενο κουνέλι, βρίσκεται στη «χώρα των θαυμάτων».  Στο συναρπαστικό ταξίδι της, που μαγεύει μικρούς και μεγάλους συναντά την Δούκισσα, τον γάτο του Τσεσάιρ, τον Μαρτιάτικο Λαγό, την Βασίλισσα Ντάμα Κούπα και άλλους αστείους και παράξενους ήρωες και ανακαλύπτοντας έναν κόσμο διαφορετικό…


Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας

Α’ Σκηνή

Το ξύπνημα της άνοιξης
του Φρανκ Βέντεκιντ

Από τις 14 Νοεμβρίου 2008

Μετάφραση: Γιώργος Δεπάστας

Σκηνοθεσία – Μουσική επιμέλεια: Νίκος Μαστοράκης

Σκηνικά –κοστούμια: Εύα Μανιδάκη

Κίνηση: Αμάλια Μπενετ

Φωτισμοί: Τάσος Παλαιορούτας

Παίζουν: Κωνσταντίνος Παπαχρόνης, Ιωάννα Παππά, Προμηθέας Αλειφερόπουλος, Όμηρος Πουλάκης, Άλκηστις Πουλοπούλου, Αννίτα Κούλη, Κωνσταντίνος Ασπιώτης, Θάνος Τοκάκης, Δημήτρης Κουτρουβιδέας, Νατάσσα Ζάγκα, Αγγελική Καρυστινού, Δημήτρης Καρτόκης, Γαλήνη Χατζηπασχάλη, Μιχάλης Φωτόπουλος, Μίλτος Σωτηριάδης, Άγγελος Μπούρας,κ.ά.

Το κορυφαίο έργο του Φρανκ Βέντεκιντ, γραμμένο το 1891, ένα έργο-σκάνδαλο στην εποχή του, επικεντρώνεται σε μια ομάδα εφήβων που έχουν τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα και έρχονται αναπόφευκτα σε σύγκρουση με τον καταπιεστικό περίγυρο τους.  

Μέσα σε μια ποιητική ατμόσφαιρα μια ομάδα εφήβων ανακαλύπτει τα μυστήρια της ζωής και του έρωτα, γνωρίζει τον θάνατο και την απόλυτη ελευθερία μέσα από μια συναρπαστική τελετή μύησης, μια μαγική γιορτή ενηλικίωσης. 

 

Νέο ελληνικό έργο 
του Ακύλλα Καραζήση

Από τις 20 Φεβρουαρίου 2009

Σκηνοθεσια: Ακύλλας Καραζήσης

Μουσική: Λόλα Τότσιου

Κοστούμια:  Kathrin Krumbein

Φωτισμοί: Γιάννης Δρακουλαράκος

Διανομή: Μαρία Σκουλά, Αλκηστις Πουλοπούλου, Ζωή Σίλλατ, Θεανώ Μεταξά, Γιώργος Κοζομπόλης, Ευθύμης Θέου, Ακύλλας Καραζήσης, Γιώργος Τζαβάρας 

Ένα νέο ατιτλοφόρητο ακόμα έργο από τον Ακύλλα Καραζήση ειδικά για το Εθνικό Θέατρο.

 

Β’ Σκηνή 

Βόλφγκανγκ
του Γιάννη Μαυριτσάκη

Από τις 7 Νοεμβρίου 2008

Σκηνοθεσία: Κατερίνα Ευαγγελάτου

Σκηνικά –κοστούμια: Κωνσταντίνος Ζαμάνης

Μουσική: Σταύρος Γασπαράτος

Φωτισμοί: Μελίνα Μάσχα

Παίζουν: Βασίλης Ανδρέου, Μάνος Βακούσης, Μαρία Ζορμπά,  Λουκία Μιχαλοπούλου, Σωτήρης Τσακομίδης, Νικόλας Αγγελής.

Ο Γιάννης Μαυριτσάκης, μετά από την πολύ επιτυχημένη πορεία του ως ηθοποιός, επανέρχεται ως ένας από τους πλέον ταλαντούχους συγγραφείς της νέας γενιάς με μια αληθινή ιστορία που συγκλόνισε την κοινή γνώμη της Ευρώπης το 2005. Σε ένα δωμάτιο λίγων τετραγωνικών μέτρων ένας άνδρας κρατά φυλακισμένο χρόνια ένα μικρό κορίτσι…

 

Μόνες με το κοινό
Μαιρούλα (προσωρινός τίτλος)
της Λένας Κιτσοπούλου

Από τις 6 Μαρτίου 2009

Σκηνοθεσία – μουσική επιμέλεια: Λένα Κιτσοπούλου – Μαρία Πρωτόπαπα

Σκηνικά – κοστούμια: Έλλη Παπαγεωργακοπούλου

Φωτισμοί: Σάκης Μπιρμπίλης

Παίζει: Μαρία Πρωτόπαπα  

Άλλοτε σε φωνάζουν Μαρία, άλλοτε Μαίρη, άλλοτε Μάρω, κι άλλοτε Μαράκι. Άλλος σε βλέπει για κυρά- Μαρία η ψιλικατζού κι άλλος για μάνα του Θεού, ή ό,τι γουστάρει ο κάθε άνθρωπος. Εσύ τι είσαι; Τα υποκοριστικά των άλλων; Τα βλέμματα των άλλων; Ή τα συμπεράσματά τους για σένα; Ακόμα και ο εαυτός που σε βλέπει σαν λίγο καλύτερο από αυτό που είσαι. Ή ώρες ώρες, πολύ χειρότερο. Εσύ, τι είσαι πραγματικά;

Μήπως μία χιλιοτρυπημένη βάρκα, ξέμπαρκη σε ένα παλιό λιμανάκι, που γράφει στο πλάι με ξεθωριασμένα γράμματα ΜΑΙΡΟΥΛΑ, και σε τραβάει φωτογραφία ο κάθε τουρίστας, για να λέει «πέρασα κι εγώ από δω» ;

Λ.Κ.

Η Λένα Κιτσοπούλου γράφει και σκηνοθετεί, η Μαρία Πρωτόπαπα σκηνοθετεί και παίζει… Δύο γυναίκες συναντιούνται, συνεργάζονται, και δημιουργούν μια παράσταση με ένα μονόλογο που γράφεται ειδικά για το Εθνικό Θέατρο.   

 

Η σονάτα του σεληνόφωτος
του Γιάννη Ρίτσου

Από τις 27 Μαρτίου 2009

Σκηνοθεσία: Ηλίας Γιαννακάκης

Σκηνικά – κοστούμια: Ιουλία Σταυρίδου

Φωτισμοί: Γιώργος Αργυροηλιόπουλος

Παίζει: Αλέκα Παϊζη

Η Σονάτα του Σεληνόφωτος ανήκει στη συλλογή Τέταρτη Διάσταση, η οποία αποτελείται από 17 σκηνικούς μονολόγους που εκφράζουν αναζητήσεις του ποιητή πάνω στα βαθύτερα προβλήματα της ζωής. Η Αλέκα Παΐζη, μετουσιώνει σκηνικά τον ποιητικό στοχασμό του Γιάννη Ρίτσου.

Διαγωνισμός συγγραφής: Νέο Ελληνικό Έργο

Ο Διαγωνισμός συγγραφής ελληνικού έργου ολοκληρώνεται στις αρχές Ιουνίου. Το Εθνικό Θέατρο, όπως είχε ανακοινώσει, στηρίζοντας τους νέους συγγραφείς, θα εντάξει στο ρεπερτόριο του το έργο που θα πάρει το Α’ Βραβείο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης