Κρίσιμη τηλεδιάσκεψη για το ελληνικό ζήτημα και την έγκριση ενός προγράμματος – γέφυρα είχαν σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών των κρατών-μελών της Ευρωζώνης. 

Στο επίκεντρο της τηλεδιάσκεψης βρέθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας στην Βουλή για τις μεταρρυθμίσεις που απαιτούνται ώστε να ανοίξει ο δρόμος για ένα τρίτο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, αλλαγές επίκεινται και όσον αφορά στο κυβερνητικό σχήμα μετά τις διαρροές που υπήρξαν στην χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή.

Διαβάστε εδώ όλες τις πολιτικές εξελίξεις…

Ενημέρωση

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

είδος από :

  Ανοιχτή επιστολή Καμπαντελίς προς τον γερμανικό λαό: «Αγαπητέ μου φίλε…»

Με ανοιχτή επιστολή του προς τον γερμανικό λαό, ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς, ηγέτης του γαλλικού Σοσιαλιστικού Κόμματος και στενός σύμμαχος του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ, καλεί το Βερολίνο να αναλογιστεί τη θέση του στην Ευρώπη και να πάρει μαθήματα Ιστορίας, αντί να δίνει μόνο μαθήματα οικονομίας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Κυβερνητικές πηγές: Δεν θα ανακοινωθεί σήμερα ο ανασχηματισμός

Comments(0)

  Ντάισελμπλουμ: Ρεαλιστικός ο στόχος των 50 δισ. από ιδιωτικοποιήσεις

Ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι η ευρωζώνη επιδιώκει να παράσχει χρηματοδότηση-γέφυρα ύψους 7 δισεκατομμυρίων στην Ελλάδα και αφού οριστικοποιηθεί η διευθέτηση αυτή, η ελληνική κυβέρνηση θα αποπληρώσει τις ληξιπρόθεσμες οφειλές της προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τη Δευτέρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Γιουνκέρ: Σε ισχύ από τα μέσα Αυγούστου η συμφωνία “γέφυρα”

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι χαίρεται διότι το ΕCOFIN και η ΕΕ κατέληξαν σε συμφωνία για χρηματοδότηση-γέφυρα προς την Ελλάδα, η οποία θα τεθεί σε ισχύ στα μέσα Αυγούστου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση του Γ. Πανούση

Εντείνεται ο πόλεμος κατά του Γιάννη Πανούση από την νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που ζητά ξανά την απομάκρυνσή του ενόψει ανασχηματισμού.

Μάλιστα αναφέρεται στα επεισόδια που έγιναν χθες στο Σύνταγμα χρεώνοντάς του βίαιες ενέργειες αστυνομικών.

Comments(0)

  Σύσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό με το… βλέμμα στον ανασχηματισμό

Συνεργασία με στενούς του συνεργάτες έχει αυτή την ώρα ο πρωθυπουργός Α. Τσίπρας στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Σάλλας: Η συμφωνία αποτελεί ευκαιρία για εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών

Ως ευκαιρία για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών και την ενίσχυση του ανταγωνισμού της χώρας, «βλέπει» τη νέα συμφωνία με τους εταίρους ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς, Μιχάλης Σάλλας.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Ιγκλέσιας: Η συμφωνία προσφέρει σταθερότητα στην Ελλάδα

Η συμφωνία Ελλάδας – δανειστών προσφέρει στην Αθήνα μία «σταθερότητα» και έναν «ορίζοντα» για την αναδιάρθρωση του χρέους, υποστήριξε ο ηγέτης του ισπανικού κόμματος Podemos, Πάμπλο Ιγκλέσιας.

Ωστόσο, παραδέχθηκε ότι όπως και στον Αλέξη Τσίπρα, ούτε στον ίδιο άρεσε η συμφωνία. Όμως ήταν μια κατάσταση στο όριο: είτε η συμφωνία, είτε μία έξοδος από το ευρώ.

Comments(0)

  Ντέισελμπλουμ: Οι επενδυτές θα εμπιστευτούν την Ελλάδα

Ο στόχος των 50 δισ. ευρώ για το ελληνικό ταμείο αποκρατικοποιήσεων είναι εφικτός, υποστήριξε ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντέισελμπλουμ, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters. «Είμαι πεπεισμένος ότι οι επενδυτές θα εμπιστευτούν την Ελλάδα και θα αγοράσουν μέρος της ελληνικής κρατικής περιουσίας, μέσω του προγράμματος ιδιωτικοποιήσεων» συμπλήρωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ντέισελμπλουμ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Σόιμπλε: Διαθέσιμη εντός του μήνα η χρηματοδότηση-γέφυρα

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε στην επιτροπή προϋπολογισμού του γερμανικού κοινοβουλίου ότι το πρώτο μέρος της χρηματοδότησης-γέφυρας της Ελλάδας, ένα ποσό ύψους 7 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα είναι διαθέσιμο εντός του Ιουλίου, όπως έκανε γνωστό ο ειδικός των Χριστιανοδημοκρατών σε δημοσιονομικά θέματα Έκχαρτ Ρέμπεργκ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Το… φαρμακερό σχόλιο του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου

Με μία… φαρμακερή ανάρτηση στο Facebook σχολίασε τη στάση του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, το απόγευμα της Τετάρτης.

Διαβάστε εδώ το σχόλιο…

Comments(0)

  Ανοίγει την κάνουλα ο Ντράγκι

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Τα στοιχεία της ανεργίας για τον Ιούνιο

Σε 803.687 άτομα διαμορφώθηκε τον Ιούνιο το σύνολο των εγγεγραμμένων ανέργων με κριτήριο την αναζήτηση εργασίας (αναζητούντων εργασία). Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, από αυτά 464.623 (ποσοστό 57,81%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα ίσο ή και περισσότερο των 12 μηνών και 339.064 (ποσοστό 42,19%) είναι εγγεγραμμένα στο μητρώο του ΟΑΕΔ για χρονικό διάστημα μικρότερο των 12 μηνών. Οι άνδρες ανέρχονται σε 311.012 (ποσοστό 38,70%) και οι γυναίκες ανέρχονται σε 492.675 (ποσοστό 61,30%).

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Ζήσης Ζάννας: Το ΟΧΙ ήταν του ελληνικού λαού

Ανακοίνωση εξέδωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας, Ζήσης Ζάννας, για την απόφασή του να καταψηφίσει τα μέτρα του νέου μνημονίου:
Η κυβέρνηση υπό το βάρος πρωτοφανών εκβιασμών και ενός ιδιότυπου οικονομικού πραξικοπήματος από την μεριά των δανειστών, ψήφισε ένα επώδυνο και αδιέξοδο μνημόνιο. Η συμφωνία περιλαμβάνει σκληρά μέτρα προσαρμογής και λιτότητας στον αντίποδα του προγράμματος της κυβέρνησης και όλων των δεσμεύσεων απέναντι στον ελληνικό λαό.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Δραγασάκης: Καρότο και μαστίγιο το προσωρινό Grexit του Σόιμπλε

Με ανάρτησή του στο Facebook, υπό τον τίτλο «Το ‘καρότο’ και το ‘μαστίγιο’ του κ. Σόιμπλε», ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σχολιάζει τη νέα σύσταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών για προσωρινή έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Τραπεζικές πηγές: Ανοίγουν τη Δευτέρα όλα τα τραπεζικά καταστήματα

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, την προσεχή Δευτέρα αναμένεται να ανοίξουν τα υποκαταστήματα όλων των τραπεζών, παραμένει ωστόσο το όριο ανάληψης των 60 ευρώ την ημέρα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Γεννηματά: Ο Τσίπρας οφείλει να κάνει ουσιαστικό ανασχηματισμό

Να προχωρήσει στην ουσιαστική διαπραγμάτευση για την νέα Δανειακή – Σύμβαση Συμφωνία, αποκαθιστώντας τη σχέση εμπιστοσύνης και αξιοπιστίας με τους Εταίρους, μετά τη θετική απόφαση που έλαβε το Eurogroup, ζητεί από την κυβέρνηση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Η αυτοκριτική του Μιχελογιαννάκη: Πόσο μαλ… ήμουν

Σε αυτοκριτική προέβη σήμερα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος ψήφισε τελικά «ναι» στην κρίσιμη ψηφοφορία στη Βουλή, ενώ είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Ο Κ. Ήσυχος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του πρωθυπουργού

Στη διάθεση του πρωθυπουργού βρίσκεται η υπουργική του θέση, όπως δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, μετά τη διαφοροποίησή του στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή. 

Διαβάστε περισσότερα εδώ…

Comments(0)

  Η είσοδος του πρωθυπουργού στο Μαξίμου

Comments(0)

  Στο Μαξίμου αυτήν την ώρα ο Νίκος Φίλης και ο Χρήστος Μαντάς

Comments(0)

  Τραπεζικές πηγές αναφέρουν ότι τη Δευτέρα ανοίγουν οι τράπεζες

Comments(0)

  Γιούνγκερ: Τώρα πιστεύω ότι θα καταλήξουμε σε ένα καλό αποτέλεσμα για την Ελλάδα

Comments(0)

  Ντράγκι: Αναφορικά με το Grexit. Είχα πει ότι δεν εναπόκειται σε μας ποιος θα παραμείνει στην ένωση. Η ΕΚΤ δρα στη βάση της παραδοχής ότι η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της Ευρωζώνης

Comments(0)

  Ντράγκι: Τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα μετά τις ψηφοφορίες. Έχουμε αποκατάσταση των συνθηκών ώστε να υπάρξει αύξηση στον ELA

Comments(0)

  Ντράγκι: Μετά από τις διαπραγματεύσεις και την πιθανότητα περί μη δυνατότητας εκπλήρωσης των υποχρεώσεων αποφασίσουμε να παγώσουμε τον ELA.

Comments(0)

  Ντράγκι: Παρακολουθούμε στενά την κατάσταση στις αγορές. Η πρόσφατη πτώση της τιμής του πετρελαίου, εκτιμάται ότι θα βοηθήσει τα νοικοκυριάΤα πτωτικά ρίσκα για την ευρωζώνη έχουν εν πολλοίς συγκρατηθε

Comments(0)

  Βούτσης: Εκλογές το Φθινόπωρο

«Ο αριθμός των 120 θετικών ψήφων είναι το ελάχιστο πολιτικό και ηθικό όριο για την έγκριση νομοσχεδίων και για την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο Κόκκινο.

Υπό αυτήν την έννοια, είπε ο υπουργός Εσωτερικών, τη νύχτα της Τετάρτης η κυβέρνηση βρέθηκε κοντά στην πτώση, καθώς οι θετικές ψήφοι που δόθηκαν από το κυβερνητικό «μπλοκ» ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ήταν 123, δηλαδή μόλις 3 πάνω από το εν λόγω όριο.

Ερωτηθείς για το αν θα υπάρξουν πολιτικές εξελίξεις με τη διεξαγωγή εκλογών είπε: «Αν δεν είναι Σεπτέμβρης θα είναι Οκτώβρης. Είναι πολύ πιθανές οι εκλογές, αυτό όμως θα είναι αποτέλεσμα συνολικής – και όχι μόνο από την κυβέρνηση- ενόρασης ως προς τις γενικότερες εξελίξεις».

Comments(0)

  Moody’s: Παραμένουν σημαντικοί κίνδυνοι παρά την χθεσινή ψηφοφορία

Παρά το ότι η ψηφοφορία στο ελληνικό κοινοβούλιο απέφυγε μια άμεση χρεοκοπία, υπάρχουν ακόμη σημαντικοί κίνδυνοι μπροστά μας, αναφέρει η Moody’s. Όπως τονίζει ο οίκος, η δημοσιονομική ισχύς της Ελλάδας ήταν “μικρή” και η δυνατότητα να μειωθεί το φορτίο χρέους, ήταν αβέβαιη.

“Η ελληνική ψηφοφορία στη Βουλή αποτρέπει μια άμεση, άτακτη χρεοκοπία και μια πιθανή έξοδο από την ευρωζώνη, αλλά οι κίνδυνοι παραμένουν αυξημένοι δεδομένων των αδύναμων θεσμικών οργάνων της Ελλάδας και του ουσιαστικού πολιτικού σκεπτικισμού για τους όρους διάσωσης.

Η ψηφοφορία, θα πρέπει να ανοίξει τον δρόμο στην ελληνική κυβέρνηση ώστε να λάβει περισσότερη –και αναγκαία- λιτότητα για να προχωρήσει στις επικείμενες μεγάλες υποχρεώσεις εξωτερικών πληρωμών της για τουλάχιστον τον επόμενο μήνα, αναφέρει η Moody’s.

Σημαντική αβεβαιότητα εξακολουθεί να παραμείνει αναφορικά με την ικανότητα της Ελλάδας και των επίσημων πιστωτών της να έλθουν σε μια τελική συμφωνία για ένα τρίτο πρόγραμμα ώστε να λάβει χρηματοδότηση, ιδιαίτερα δεδομένου του περιορισμένου χρονικού πλαισίου εντός του οποίου το πρόγραμμα θα πρέπει να διαπραγματευθεί.

Comments(0)

  Κομισιόν: Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή

«Το ελληνικό κοινοβούλιο έκανε ένα σημαντικό βήμα για να οικοδομηθεί εκ νέου η εμπιστοσύνη με τους εταίρους» δήλωσε η Ανίκα Μπράιτχαρντ, εκπρόσωπος του επιτρόπου Οικονομικών Πιερ Μοσκοβισί, αναφορικά με την ψήφιση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα μέτρα.

Όπως ανέφερε, οι θεσμοί έκαναν μια κοινή αξιολόγηση των τεσσάρων προαπαιτούμενων δράσεων που νομοθέτησε η Βουλή και έκριναν ότι η νομοθέτησή τους έγινε με «έγκαιρο και ικανοποιητικό τρόπο».

Επιπλέον, η κ. Μπράιτχαρντ εξέφρασε την ικανοποίηση της Επιτροπής τόσο για τον μεγάλο αριθμό των βουλευτών που ψήφισαν χτες υπέρ των μέτρων όσο και για την ουσία των μεταρρυθμίσεων που αντιμετωπίζουν διαρθρωτικά προβλήματα της Ελλάδας, σε τομείς όπως το ΦΠΑ, την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, τη δημόσια διοίκηση και το ασφαλιστικό.

«Το ελληνικό κοινοβούλιο μίλησε με ευρεία φωνή και αυτό είναι το σήμα που λαμβάνουμε» είπε χαρακτηριστικά.

Comments(0)

Φορτώστε περισσότερα









σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης