Δείτε όλες τις ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις. To zougla.gr σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις.

Last Update : 2015/07/14 23:08

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Sort by :

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τσίπρας: Η Ευρώπη δεν είναι πια η ίδια. Θέλω να πιστεύω ότι έχει πολλές στροφές η ιστορία και το όραμα για την αλλαγή στην Ευρώπη θα δικαιωθεί παρόλο που χτες αυτό το όραμα υπέστη ήττα.

Comments(0)

Τσίπρας: Πιστεύω ότι αυτό το κρίσιμο διάστημα μέχρι την υλοποίηση της συμφωνίας δεν πρέπει να δημιουργήσουμε αναταράξεις. Δεν είμαι υπέρ κυβέρνησης εθνικού σκοπού. Ένας πρωθυπουργός πρέπει να δίνει μάχες, να λέει την αλήθεια και να παίρνει αποφάσεις. Παντός καιρού δεν είναι κανείς. Αλλά ένας καπετάνιος ακόμα και όταν είναι δύσκολα το χειρότερο που έχει να κάνει είναι να εγκαταλείψει το τιμόνι.

Comments(0)

Τσίπρας: Είναι εξαιρετική η σχέση μου με τον Π. Καμμένο. Είμαστε από τελείως διαφορετικές αφετηρίες αλλά έχουμε σφυρηλατήσει δυνατές σχέσεις.

Comments(0)

Τσίπρας: Δεν μπορώ να πω τίποτα με βεβαιότητα περί Grexit πριν υπογραφεί η τελική συμφωνία. Αυτή την ώρα πρέπει να διασφαλίσουμε την συμφωνία. Μετά από αυτό το σοκ πρέπει με ηρεμία και ευθύνη να τα συζητήσουμε όλα από την αρχή. Για το πως πρέπει να κινηθεί η χώρα.

Comments(0)

Τσίπρας: Δεν υπήρχε περίπτωση να δεχτώ την πρόταση Σόιμπλε για το Ταμείο. Βρέθηκε αυτή η φόρμουλα και υπήρξε κατάληξη. Ήταν μια δύσκολη συνεδρίαση αυτή της Συνόδου. Κάποιοι ηγέτες με μη ευγενικό τρόπο ήρθαν να κουνήσουν το δάχτυλο σε έναν πρωθυπουργό για το τι πρέπει να κάνει. Υπήρξαν όμως και φωνές ουσιαστικής στήριξης. Όπως Γαλλία, Ιταλία, Κύπρος, Αυστρία. Η σκληρή διαπραγμάτευση ξεκίνησε από το κακό κείμενο του Eurogroup.

Comments(0)

Τσίπρας: Η κυρία Μέρκελ έχει και αυτή αντιδράσεις στο κοινοβούλιό της. Ας μείνουμε σε αυτά που συμφωνήθηκαν. Ο Ολλανδός πρωθυπουργός έβαλε ζήτημα να κλείσει η ΕΡΤ. Η απόφαση είναι σαφής. Δεν υπάρχει θέμα ανάκλησης νομοσχεδίων που έχουμε περάσει. Οι 9.000 προσλήψεις δεν έχουν δημοσιονομική επίπτωση. Μια σειρά από νομοσχέδια δεν έχουν. Ας μην δημιουργούμε εντυπώσεις. Δεν θέλω να ωραιοποιήσω. Πρόκειται για μια δύσκολη συμφωνία.

Comments(0)

Τσίπρας: Σέβομαι τη θέση και τη στάση κάθε βουλευτή. Η σχέση μου και συμπάθεια μου για τα πρόσωπα με τα οποία έχω πορευθεί δεν αλλάζει. Ο καθένας αν διαφωνεί ή συμφωνεί αυτό είναι στάση συνείδησης. Ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του. 

Comments(0)

Τσίπρας: Οι τράπεζες θα χρειαστούν 20 με 25 δις. Με αυτά θα εξασφαλιστεί η σταθερότητα του τραπεζικού  συστήματος. Τα 25 δις είναι υπεραρκετά για την κάλυψη όλων των αναγκών. Δεν υπάρχει πρόβλημα. Όταν θα κυρωθεί η συμφωνία, θα ανοίξουν οι τράπεζες. Με το που ξαναξεκινάν οι διαπραγματεύσεις μετά την κύρωση της συμφωνίας στα άλλα κοινοβούλια θα κινηθεί ο ELA ώστε σταδιακά να έχουμε αύξηση των ποσών που μπορούν να σηκώσουν οι πολίτες. Δεν μπορούν να ανοίξουν αυτομάτως καθώς ακόμα υπάρχει ο κίνδυνος μεγάλων αναλήψεων. Θα ανοίξουν σταδιακά.

Comments(0)

Τσίπρας: Τελειώνει η δανειοδοτική δυσκολία για τα επόμενα χρόνια για την Ελλάδα. Ξεκινάει βέβαια ένα βουνό από το 22 και μετά αλλά πιστέυουμε ότι θα έχει γίνει μετακύληση των χρεών. Το μήνυμα τώρα στις αγορές είναι ότι η Ελλάδα δεν θα έχει πρόβλημα χρέους.

Comments(0)

Τσίπρας: Έθεταν προαπαιτούμενο την συμμετοχή του ΔΝΤ για το πρόγραμμα. Η βασική συζήτηση το 5μηνο ήταν ούτε ένα ευρώ για την Ελλάδα και όχι κούρεμα του χρέους. Εδώ αναγκάζονται να δώσουν 82 δις και δέχονται και την αναδιάρθρωση. 

Comments(0)

Τσίπρας: Η πρόταση Σόιμπλε ήταν το ταμείο των εγγυήσεων να έχει έδρα το Λουξεμβούργο και εγγυήσεις 50 δις. Καταλήξαμε με σκληρή κόντρα να φτιαχτεί ένα ταμείο στην Ελλάδα με διοίκηση ελληνική και σε βάθος 30 χρόνων θα περάσουν 25 δις από τις τράπεζες. Από αυτά τα 25 δις σε βάθος 30τιας θα υπάρξει ρευστοποίηση τα 12,5 θα πάνε για να ενισχύσουν την οικονομία και τα υπόλοιπα για το χρέος. Για αυτό δώσαμε την μάχη μέχρι τις 9.00 το πρωί.

Comments(0)

Τσίπρας: Ο Γ. Βαρουφάκης αναλαμβάνει τις ευθύνες των όσων λέει και κάνει. Το ότι επέλεξε να μην είναι στη Βουλή έχει προσωπική ευθύνη για αυτό. Από εκεί και πέρα κρινόμαστε για ότι κάναμε, κάνουμε και θα κάνουμε. Δεν έχουν χαλάσει οι σχέσεις μας. Το ότι ο Γ. Βαρουφάκης είναι ένας εξαιρετικός οικονομολόγος δεν αλλάζει επειδή έκανε κάποια λάθη. Τα λάθη αυτά τα χρεώνομαι εγώ. Πιστεύεται ότι η στάση των δανειστών επιρεάστηκε δραστιά από τον κ. Βαρουφάκη; Υπήρχε οργανωμένο σχέδιο. Δείτε τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς τύπου.

Comments(0)

Τσίπρας: Ο Γ. Βαρουφάκης έδωσε μια μεγάλη δυναμική στην διαπραγματευτική θέση της χώρας το πρώτο διάστημα. Γι’αυτό τον λόγο στοχοποιήθηκε. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι έγιναν λάθη. Δεν του τα φορτώνω, τα παίρνω εγώ. Εγώ είμαι ο πρωθυπουργός. Πρέπει να πω ότι όταν κάποιος είναι εξαιρετικός οικονομολόγος δεν σημαίνει ότι κάνει και για πολιτικός. Με τον Γ. Βαρουφάκη διατηρώ εξαιρετικές σχέσεις γιατί εκτιμώ το έντιμο του χαρακτήρα του. Τα κίνητρά του είναι να υπηρετήσει την εθνική προσπάθεια. 

Comments(0)

Τσίπρας: Αυτό που με απασχολεί είναι να εξασφαλίσω ότι η επιλογή που έκανα χθες με το μαχαίρι στον λαό θα έχει οριστικοποιηθεί. Οι εκλογές θα εξαρτηθούν από τις διαδικασίες που θα γίνουν στο εσωτερικό του κόμματος και των ΑΝΕΛ. Αν θα υπάρχει κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Μετά θα ασχοληθώ με αυτό. 

Comments(0)

Τσίπρας: Δεν έχω πρόθεση να δραπετεύσω από τις ευθύνες μου. Ήξερα ότι δεν είναι εύκολος περίπατος. Δεν μπορώ να πω στον λαό ότι στα εύκολα ήμουνα εδώ, στα δύσκολα φεύγω. 

Comments(0)

Τσίπρας: Στην κουλτούρα του κόμματος μας δεν είναι οι διαγραφές, αλλά οι συζητήσεις. Ο καθένας θα αναλάβει τις ευθύνες του. Τούτη την ώρα αυτό που προέχει -γιατί δεν έχει κλείσει ακόμα τίποτα-, ας πούμε πρόγραμμα γέφυρα δεν έχουμε ακόμα γιατί κάποιοι το εμποδίζουν, άρα αυτό που προέχει είναι με όποιον τρόπο να φτάσουμε μέχρι την εξασφάλιση του προγράμματος και της σταθερότητας. 

Comments(0)

Τσίπρας: Βρισκόμαστε σε συνθήκες έκτακτες και ο καθένας με βάση την ευθύνη του αναμετράται με την ιστορία. Δεν βάζω το μαχαίρι στον λαιμό σε κανέναν. Με βάση αυτά τα δεδομένα ο καθένας τοποθετείται. Μετά από 5 μήνες που πήρα δύσκολες και κρίσιμες αποφάσεις, δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να θέσει ζήτημα αν οι επιλογές μου σέβονται την ηθική και τις αξίες της αριστεράς. Ο καθένας θα κριθεί με βάση τις επιλογές του.

Comments(0)

Τσίπρας: Όταν έβγαινα και έλεγα δεν έχω κρυφό σχέδιο για δραχμή το πίστευα και έλεγα την αλήθεια. Αυτό και έκανα. 

Comments(0)

Τσίπρας: Ήξερα από τον Μάρτιο ότι αυτό είναι το σχέδιο του κ. Σόιμπλε. Η Ευρώπη όμως δεν ανήκει στον κ. Σόιμπλε. Έδωσα μάχη να αλλάξει αυτή η Ευρώπη. Δεν υπάρχει plan B. Το σχέδιο Σόιμπλε είναι το plan B.

Έχοντας την εικόνα ότι υπάρχουν δυνάμεις στο εξωτερικό που σχεδιάζουν την τραπεζική αργία ζήτησα να υπάρξει μια ανάλυση των επιπτώσεων. Πράγματι μου ήρθε μια μελέτη και διαπίστωσα ότι δεν αποτελεί εναλλακτική.

Comments(0)

Τσίπρας: Συναινετική έξοδος θα σήμαινε ότι θα πήγαινες σε εθνικό νόμισμα με δική τους στήριξη. Άρα θα είχες και μνημόνιο και εθνικό νόμισμα

Comments(0)

Load more
















σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης