Η υπόγεια σύγκρουση μεταξύ Διπλωματών και Στρατιωτικών με επίκεντρο την ακύρωση στην πράξη από το ΝΑΤΟ της άσκησης στον Αι Στράτη, έφερε στην επιφάνεια την μη ομολογούμενη αίσθηση πώς η Αθήνα αρχίζει να πληρώνει την στάση της στο Βουκουρέστι .

 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ουάσιγκτον και ΝΑΤΟ με προσχήματα  ακύρωσαν για δεύτερη φορά μία άσκηση που σχεδίασε το ελληνικό Επιτελείο χωρίς να διαθέτει εγγυήσεις για την υλοποίηση του σχεδιασμού. Το Πεντάγωνο δεν «προέβλεψε» πώς η Συμμαχία χολωμένη από τις ελληνικές θέσεις στο για τα Σκόπια θα «διευκόλυνε» την Άγκυρα και τις αιτιάσεις της. Αιτιάσεις γνωστές και αφορούν τον ισχυρισμό πώς ο Αι Στράτης βρίσκεται εντός αποστρατικοποιημένης ζώνης.

Το «πάθημα» του Αι Στράτη  επιβεβαιώνει την αίσθηση ότι σε  σοβαρά ζητήματα η ελληνική διπλωματία θα αντιμετωπίσει την «ψυχρότητα» του ΝΑΤΟ και της Ουάσιγκτον, ενδεχομένως  και τρικλοποδιές αν όχι  προβοκάτσιες. Το ζήτημα είναι πώς η Τουρκία κατάφερε για δεύτερη φορά σε δύο χρόνια να εντάξει τον Αι Στράτη σε  Γκρίζα Ζώνη σύμφωνα με την τακτική της που βασίζεται  , στην υπομονή, στην επιμονή και τον αποπροσανατολισμό. Την επόμενη φορά λοιπόν εκεί στο Πεντάγωνο και πάρα κάτω στο ΥΠΕΞ ας φροντίσουν να αλληλοενημερώνονται και να μην αλληλοϋπονομεύονται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης