Συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου και το πρωί της Κυριακής στις Παπαδάτες Αγρινίου από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών δύο Έλληνες, ηλικίας 57 και 53 ετών, και ένας 35χρονος υπήκοος Αλβανίας, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε -κακουργηματικού χαρακτήρα- δικογραφία για καλλιέργεια κάνναβης και παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί αξιοποιώντας στοιχεία που προέκυψαν κατά το προανακριτικό έργο κατάφεραν να εντοπίσουν σε δύσβατη δασική περιοχή στις Παπαδάτες, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο, χασισοφυτεία που καλλιεργούσε ο 53χρονος με τον 35χρονο και περιείχε 92 δενδρύλλια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σάββατο, κατά τη διάρκεια των ερευνών οι αστυνομικοί συνέλαβαν επ’ αυτοφώρω τον 35χρονο τη στιγμή που πότιζε τα δενδρύλλια με λάστιχο που είχε συνδέσει σε παροχή ύδρευσης σε απόσταση περίπου 200 μέτρων από τη φυτεία.

Στον χώρο οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν δύο φτυάρια, μια αξίνα, διάφορα πλαστικά δοχεία και πλαστικά γλαστράκια, ως μέσα για τη δημιουργία φυτωρίου των δενδρυλλίων κάνναβης και της μετέπειτα καλλιέργειας και περιποίησής τους.

Από την προανάκριση προέκυψε ότι ο 35χρονος καλλιεργούσε τα δενδρύλλια κατ’ εντολή του 53χρονου, ο οποίος εντοπίστηκε και συνελήφθη λίγη ώρα αργότερα σε κοντινή απόσταση από τη φυτεία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο 53χρονος καλλιεργούσε στην πατρική οικία του στην ίδια περιοχή ακόμη τρία δενδρύλλια κάνναβης σε πλήρη ανάπτυξη μέσα σε γλάστρες, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε έρευνα που ακολούθησε στο σπίτι του 53χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 30.150 γραμμάρια λαθραίο καπνό και μια ηλεκτρονική ζυγαριά με όριο ζύγισης μέχρι και 40 κιλά, ενώ σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος ιδιοκτησίας του εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν ακόμη 839 γραμμάρια λαθραίος καπνός διαμοιρασμένος σε τέσσερις συσκευασίες.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αποθήκη του 53χρονου, στην ίδια περιοχή, οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν:
• 4.440 κιλά φύλλα καπνού σε 111 δέματα
• 13 κιλά και 200 γραμμάρια φύλλα καπνού σε τσουβάλια
• 44 αρμάθες φύλλων αποξηραμένου καπνού
• 2 λίαστρες με αρμάθες φύλλων καπνού
• 1 μηχανή κοπής φύλλων καπνού
• 15 μεταλλικές λάμες – εξαρτήματα της μηχανής
• 1 ζυγαριά με όριο τα 40 κιλά
• 2.360 γραμμάρια επεξεργασμένος καπνός που βρέθηκε πάνω στη μηχανή.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο σπίτι του 35χρονου οι αστυνομικοί βρήκαν και κατέσχεσαν 290 γραμμάρια λαθραίο καπνό, μικροποσότητα κάνναβης, το χρηματικό ποσό των 790 ευρώ και 200 λέκε Αλβανίας.

Σε ό,τι αφορά τον 57χρονο, προέκυψε ότι προμήθευσε με τους σπόρους κάνναβης τους δύο συνεργούς του και μετέβαινε στη φυτεία προκειμένου να παρακολουθήσει την ανάπτυξη των δενδρυλλίων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αγρινίου.

Την προανάκριση και τις έρευνες ενήργησε το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αγρινίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης