Γαλλικό δικαστήριο ακύρωσε την απόφαση να τεθεί σε «διαθεσιμότητα» από το Εθνικό Μέτωπο ο ιδρυτής του Ζαν Μαρί Λεπέν. Η απόφαση αυτή ενδέχεται να ανοίξει νέο κύκλο διαμάχης με την κόρη του, επικεφαλής του ακροδεξιού Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν.

Μετά την απόφαση της απομάκρυνσης του Ζαν Μαρί Λεπέν από το κόμμα του, ο 86χρονος άνδρας προσέφυγε στα δικαστήρια για να ανατρέψει την απόφαση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ο κ. Λεπέν μπορεί από αύριο το πρωί να αρχίσει να χρησιμοποιεί ξανά το γραφείο του και όλα τα μέσα που είχε στη διάθεσή του και να συμμετέχει σε όλα τα όργανα (του κόμματος) στα οποία έπαιρνε μέρος ως επίτιμος πρόεδρος» είπε ο δικηγόρος Φρεντερίκ Γιοακίμ σε μέσα ενημέρωσης.

Ο αντιπρόεδρος του Εθνικού Μετώπου προσπάθησε να υποβαθμίσει τη σημασία της απόφασης, σημειώνοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ψηφοφορία για να ανακληθεί ο τίτλος του επίτιμου προέδρου του FN.

«Έτσι κι αλλιώς κανείς δεν πιστεύει ότι μιλά εξ ονόματος του FN» είπε στο BFM TV και πρόσθεσε ότι τα μέλη του κόμματος στηρίζουν τη Μαρίν Λεπέν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η απόφαση να τεθεί στο περιθώριο ο ιδρυτής του FN, του οποίου παρέμενε επίτιμος πρόεδρος αφότου παρέδωσε τα ηνία στην κόρη του, είχε ληφθεί τον Μάιο σε συνεδρίαση του εκτελεστικού γραφείου του κόμματος.

Αφορμή στάθηκαν οι νέες εμπρηστικές δηλώσεις που έκανε ο Ζαν-Μαρί Λεπέν τον περασμένο μήνα για το Ολοκαύτωμα και το μεταναστευτικό, σε μια περίοδο που το κόμμα προσπαθεί να αποτινάξει από πάνω του τους χαρακτηρισμούς του «ξενοφοβικού» και «αντισημιτικού».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης