Η οργάνωση Ισλαμικό Χαλιφάτο ανέλαβε την ευθύνη για την πολύνεκρη επίθεση της Παρασκευής σε ξενοδοχείο κοντά στην πόλης Σους της Τυνησίας, με ανάρτησή της σε λογαριασμό που διατηρεί στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter.

«Ο αδελφός μας, ο στρατιώτης του Χαλιφάτου, ο Αμπού Γεχία αλ Καϊρούνι, πέτυχε τον στόχο του στο ξενοδοχείο παρά τα μέτρα ασφαλείας» ανέφερε το Χαλιφάτο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η τζιχαντιστική οργάνωση προσέθεσε ότι η επίθεση είχε στόχο ένα «πορνείο» και αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 40 «άπιστοι».

Την Πέμπτη, ένας Τυνήσιος φοιτητής, με αμφίεση παραθεριστή, άνοιξε πυρ με ένα αυτόματο όπλο που είχε κρύψει μέσα σε μια ομπρέλα θαλάσσης σε ένα παραθαλάσσιο ξενοδοχείο κοντά στην πόλη Σους και σκότωσε 39 ανθρώπους, ανάμεσά στους οποίους είναι τουλάχιστον πέντε Βρετανοί τουρίστες και μία Ιρλανδή.

Η επίθεση, η χειρότερη στην πρόσφατη ιστορία της Τυνησίας, έπληξε μια χώρα που βλέπει να αναδύεται η απειλή των τζιχαντιστών μετά την επανάσταση του 2011. Σημειώθηκε τρεις μήνες μετά την πολύνεκρη έφοδο στο μουσείο Μπάρντο της Τύνιδας (22 νεκροί, ανάμεσά τους 21 τουρίστες), η οποία είχε ήδη καταφέρει πλήγμα στον ζωτικής σημασίας τομέα του τουρισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σημειώθηκε παράλληλα την ίδια ημέρα με μια επίθεση την ευθύνη για την οποία ανέλαβε το Ισλαμικό Χαλιφάτο στο Κουβέιτ στοίχισε τη ζωή σε 27 ανθρώπους μέσα σε ένα σιιτικό τέμενος και μια επίθεση στη Γαλλία συνοδεύτηκε από τον αποκεφαλισμό ενός άνδρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης