Από τις χειρότερες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών πλήττεται η Σαουδική Αραβία, με συνέπεια τουλάχιστον 98 άνθρωποι να έχουν χάσει τη ζωή τους.

Εκπρόσωποι των σωστικών συνεργείων δήλωσαν ότι φοβούνται πως δεκάδες ακόμα είναι θαμμένοι στη λάσπη και γι΄ αυτό συνεχίζονται οι εργασίες εντοπισμού αγνοουμένων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα θύματα πνίγηκαν ή σκοτώθηκαν όταν κατέρρευσαν γέφυρες ή παρασύρθηκαν οχήματα από τα ορμητικά νερά, εξαιτίας των σφοδρών βροχοπτώσεων που σαρώνουν από την Τετάρτη την περιοχή της παραλιακής πόλης της Τζέντα στην Ερυθρά Θάλασσα.

Πάντως, μεταξύ των νεκρών δεν συμπεριλαμβάνεται κανένας από τους προσκυνητές του ετήσιου προσκυνήματος των μουσουλμάνων στη Μέκκα, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικοί αξιωματούχοι. Επισημαίνεται ότι η Τζέντα είναι το κύριο σημείο εισόδου των προσκυνητών για τη μετάβασή τους στη Μέκκα.

Την ίδια ώρα, εκατοντάδες άτομα διεσώθησαν όταν παγιδεύτηκαν από χειμμάρους, μετά την κατάρρευση των δύο μεγάλων γεφυρών στους κεντρικούς αυτοκινητοδρόμους που συνδέουν τα δύο άκρα της Τζέντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εφημερίδες γράφουν συνεχώς για το κακό αποχετευτικό σύστημα της πόλης, όπου πολλοί από τους κατοίκους διαμένουν σε αυθαίρετους οικισμούς ή σε κτίρια που έχουν οικοδομηθεί σε όχθες αποξηραμένων χειμάρρων και ποταμών.

Περίπου 1,6 εκατομμύριο προσκυνητές καταφθάνουν ετησίως στη Σαουδική Αραβία από όλες τις μουσουλμανικές χώρες για το ιερό προσκύνημα στη Μέκκα, το Χατζ.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης