Με το τετ α τετ Αλέξη Τσίπρα – Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ξεκίνησε ο μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες πριν από την κρίσιμη έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Ήρθε η ώρα για μια βιώσιμη λύση που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάτπυξη εντός ευρώ και θα ενισχύσει την Κοινωνική Δικαιοσύνη», τόνισε προσερχόμενος στη συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ ο Αλέξης Τσίπρας«Ήρθε η ώρα για μια βιώσιμη λύση που θα δώσει την ευκαιρία στην Ελλάδα να επιστρέψει στην ανάτπυξη εντός ευρώ και θα ενισχύσει την Κοινωνική Δικαιοσύνη» τόνισε στα αγγλικά προσερχόμενος στη συνάντηση ο Αλέξης Τσίπρας. Έχοντας στο πλευρό του τον επικεφαλής της Κομισιόν, ο πρωθυπουργός προχώρησε και σε δήλωση στα ελληνικά, υπογραμμίζοντας:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
«Προσερχόμαστε με στόχο να πετύχουμε μια οικονομικά βιώσιμη συμφωνία. Να αφήσουμε πίσω τα υπερβολικά πρωτογενή πλεονάσματα, να σώσουμε τις συντάξεις και τους μισθούς, να αποφύγουμε υπερβολικές και παράλογες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό για τη μεσαία λαϊκή οικογένεια και να επαναφέρουμε την κανονικότητα στις εργασιακές σχέσεις».

Από τη μεριά του ο πρόεδρος της Κομισιόν υπογράμμισε ότι «έχει σημειωθεί πρόοδος τις τελευταίες ημέρες ωστόσο δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο τελικό στάδιο». Παράλληλα, τόνισε ότι δεν είναι σίγουρος «αν θα υπάρξει συμφωνία σήμερα με την Ελλάδα».

Όπως και στις προηγούμενες συναντήσεις, το κλίμα ήταν πολύ φιλικό, με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ να είναι ιδιαίτερα διαχυτικός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρωθυπουργός έχει σήμερα αλλεπάλληλα τετ α τετ με κορυφαίους αξιωματούχους στη βελγική πρωτεύουσα σε μια προσπάθεια σφυγομέτρησης των αντιδράσεων στην Ευρώπη ύστερα από την κατάθεση της νέας ελληνικής πρότασης. Μετά τη συνάντηση με τον επικεφαλής της Κομισιόν ο Αλέξης Τσίπρας θα έχει επαφές με τη γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΚΤ Μπενουά Κερέ (ο οποίος στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Μάριο Ντράγκι) και τον πρόεδρο του Eurogroup Γερούν Νταϊσελμπλούμ.

Στις 19.30 το απόγευμα ο Αλέξης Τσίπρας θα συναντηθεί με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ενώ στις 20.00 ξεκινά η άτυπη συνάντηση των Ευρωπαίων ηγετών.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης