Ο γνωστός σε όλες μας σχεδιαστής μόδας Jean-Paul Gaultier γεννήθηκε στις 24 Απριλίου 1952 στο Παρίσι. Ξεκίνησε την καριέρα του στις αρχές της δεκαετίας του 1970 μαθητεύοντας στους οίκους Patou και Gardin.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 1976 δημιουργεί την πρώτη του κολεξιόν ετοιμοφόρετων ενδυμάτων. Ενώ γίνεται ευρέως γνωστός καθώς είναι αυτός ο οποίος εδραίωσε τον μύθο του enfant terrible της μόδας, με τη δουλειά του που ισορροπεί, μεταξύ του ριζοσπαστικού και του συμβατικού. Από την άλλη, χρησιμοποίησε πολύ τον κορσέ, το πιο απλό και παραδοσιακό εσώρουχο και το μετέτρεψε σε προκλητικό εξωτερικό ένδυμα. Εισήγαγε τις φούστες για άνδρες και συνετέλεσε στο να γίνει αποδεκτό το τατουάζ από τις μάζες.

Το 1988 καθιερώνει την εμπορική σειρά Gaultier. Έτσι ξεκινά να σχεδιάζει ρούχα και για τον κινηματογράφο. Ενώ από τις πιο γνωστές μούσες του ήταν και η Madonna για την οποία είχε σχεδιάσει μεταξύ των άλλων και τα «ιστορικά» πλέον κωνικά σουτιέν, τα οποία έγιναν αμέσως σήμα κατατεθέν της. Έχει χαρακτηριστεί ένας από τους πλέον πιο εκκεντρικούς σχεδιαστές μόδας, για αυτό και ακριβώς οι γυναίκες τον λατρεύουν. Κατάφερε με φοβερή μαεστρία να μεταφέρει στην πασαρέλα τη μόδα του δρόμου, σε συνδυασμό με στοιχεία που σοκάρουν, όπως ο ασαφής καθορισμός του φύλου, της φυλής και της σεξουαλικότητας, με μοντέλα ασυμβίβαστους ή «αληθινούς» τύπους.

Το 1997 ήταν μια σημαντική χρονολογία για εκείνον καθώς μεταπήδησε από τις prêt-a-porter συλλογές στην haute couture… και το αποτέλεσμα σίγουρα τον δικαίωσε. Ωστόσο, ο Gaultier γνωρίζει τεράστια απήχηση και στα αξεσουάρ που δημιουργεί αλλά και από τις συλλογές των αρωμάτων του, οι οποίες πάντα φέρουν την προσωπική του υπογραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης