Ο ΛεΜπρόν Τζέιμς μπορεί να μην κατέκτησε ακόμη ένα δαχτυλίδι του πρωταθλητή, αφού οι Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς ήταν οι μεγάλοι νικητές των τελικών του ΝΒΑ, ωστόσο κατάφερε να πετύχει ακόμη ένα ρεκόρ.

Πιο συγκεκριμένα έγινε ο πιο νεαρός παίκτης στην ιστορία του κορυφαίου πρωταθλήματος μπάσκετ του πλανήτη, που «σπάει» το φράγμα των 5000 πόντων στα πλέι οφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόλις έξι παίκτες έχουν καταφέρει να σημειώσουν κάτι ανάλογο και αυτοί δεν είναι άλλοι από τους Μάικλ Τζόρνταν, Καρίμ Αμπντούλ Τζαμπάρ, Κόμπι Μπράιαντ, Σακίλ Ο’Νιλ  και Τιμ Ντάνκαν.

Κανείς δεν έχει καταφέρει να φτάσει το φράγμα των 6000 πόντων.

Εντούτοις αν κρίνει κανείς την ηλικία του Τζέιμς, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι στην πολύ αδύναμη Ανατολική περιφέρεια ίσως έχει τη δυνατότητα να προχωράει πολύ στα πλέι οφ (γιατί όχι και στους τελικούς, πράγμα που ουσιαστικά κατάφερε μόνος του φέτος), σημαίνει ότι μπορεί να γίνει ο πρώτος παίκτης στην ιστορία που θα σπάσει το φράγμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στους τελικούς ο «Βασιλιάς» ήταν υπεύθυνος για το 41,1% των επιθέσεων του Κλίβελαντ, προσπερνώντας το μέχρι πρότινος ρεκόρ του Τζόρνταν, που το 1998 είχε 40,7%.

Επιπλέον, ο Τζόρνταν δεν είχε την ίδια ευθύνη στο τομέα της οργάνωσης έχοντας 24 ασίστ το 1998 σε σχέση με τις 62 του Λεμπρόν φέτος.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης